Welk type bagage moet je kopen?

Voordat u een nieuwe koffer aanschaft, moet u nadenken over het type reiziger dat u bent en het soort reis dat u van plan bent te maken. Pak je licht of pak je liever veel opties? Ga je naar een stad of ergens buiten de grid waar het moeilijk zal zijn om de tas over onverharde paden te slepen? Als u op zakenreis gaat, heeft u dan een tas met laptopvak nodig?

Het allerbelangrijkste: past de bagage in de bagageruimte boven het vliegtuig, een cruciale factor gezien de hoge kosten voor het inchecken van bagage? Dit zijn de kenmerken waarmee u rekening moet houden bij het winkelen voor uw volgende stuk bagage, of het nu een grote ingecheckte tas, een handbagage op wieltjes of een reisrugzak is.

Zacht fineer versus hard fineer

Als het gaat om koffers op wielen, kun je kiezen tussen harde polycarbonaat- of aluminiumopties, of opties met zachte zijkanten, meestal gemaakt van dik nylon. Koffers met zachte zijkanten hebben vaak meer vakken en uitbreidbare ritsen, terwijl koffers met harde zijkanten doorgaans waterbestendiger en duurzamer zijn.

Rugzakken en plunjezakken kunnen gemaakt zijn van nylon, canvas, leer of een combinatie van deze drie. Nylon is de meest duurzame en waterbestendige optie. Hoewel leer er prachtig uitziet, is het zwaarder.

Aantal wielen

Deze koffer met vier wielen kan gemakkelijk door luchthavens reizen en zich over de trottoirs van de stad verplaatsen zonder u zwaar te belasten. Maar sommige mensen geven de voorkeur aan het gemak van een koffer op twee wielen. Als u naar een meer afgelegen plek gaat, of tijdens uw reis door treinstations met veel trappen moet navigeren, kan het efficiënter zijn om een ​​koffer zonder wielen te kiezen met een rugzak of een koffer die u over uw schouders kunt dragen.

Kies voor internationale reizen een kleinere handbagage

De beperkingen voor de grootte van handbagage variëren van luchtvaartmaatschappij tot luchtvaartmaatschappij, maar de meeste binnenlandse luchtvaartmaatschappijen staan ​​toe dat bagage tot 22 x 14 x 9 inch in de bagagevakken boven het hoofd wordt geplaatst. (Internationale luchtvaartmaatschappijen hebben de neiging een maximale bagagelimiet van 20 inch in te stellen.) Alles wat groter is dan dat, moet worden ingecheckt, terwijl bagage kleiner dan 18 x 14 x 8 inch over het algemeen onder de stoel voor u kan worden geplaatst. Wat de capaciteit betreft, is handbagage tussen de 30 en 50 liter vaak groot genoeg om spullen in te vervoeren waar je niet zonder kunt reizen, maar klein genoeg om in de bagageruimte boven je hoofd te passen.

Totaal gewicht van de tas

Handtassen op wielen missen het volume dat ze in het verleden hadden, dankzij hun lichtgewicht polycarbonaatschalen. Maar als de luchtvaartmaatschappij waarmee u reist ook strenge limieten voor het handbagagegewicht hanteert, overweeg dan om de wielen te laten vallen en ze te vervangen door een rugzak of koffer, die beide lichter zijn dan een koffer.

Vervangings- en garantiebeleid

U weet pas of uw nieuwe tas perfect bij u past als u hem zelf probeert. Als je het online koopt, zorg er dan voor dat het merk een proefperiode aanbiedt met gratis retourneren. Terwijl u toch bezig bent, moet u ook rekening houden met het garantiebeleid. Je wilt geen honderden dollars investeren in een nieuwe tas die niet kan worden vervangen als de hoes barst of het handvat breekt.

De beperkte levenslange garantie van Away dekt bijvoorbeeld eventuele schade aan de behuizing, wielen, handvatten of ritsen van de tas. Ik heb dit garantiebeleid persoonlijk moeten testen. Nadat ik in de auto op weg naar het vliegveld nog vijf tassen op mijn originele Bigger Carry-On had gestapeld, verscheen er een scheur van zeven centimeter in de bovenhoek van de harde buitenschaal. Dit had een groot gebrek aan de tas kunnen zijn, maar toen ik de klantenservice van Away een e-mail stuurde, reageerde een vertegenwoordiger binnen 20 minuten en hielp me de tas binnen een week te vervangen.

Extra features, zoals zakken en waterdichtheid

Als u op zakenreis bent en onderweg verbonden wilt blijven, wilt u wellicht een handbagage aanschaffen die is voorzien van een laptopcompartiment. Gaat u naar een vochtig klimaat? Je hebt een waterdichte tas nodig. En voor wie wil opvallen aan de bagageband, overweeg een merk dat zijn tassen in regenboogkleuren aanbiedt.

Voor iedereen die op zoek is naar een rugzak of koffer in plaats van een koffer, zoek naar reisvriendelijke functies zoals een clamshell-opening (in plaats van de traditionele opening van boven naar beneden die gebruikelijk is bij wandelrugzakken) en heupgordels om het gewicht te helpen verdelen. Sommige tassen, zoals die van Tortuga Backpacks, hebben afneembare heupbanden, terwijl de populaire rugzakken van Patagonië geen afneembare heupbanden hebben – geen goede optie voor iedereen met rug- of schouderpijn.

Duurzaamheid van materialen of inkoop gebruikte materialen

Een duurzamere optie is het kopen van een gebruikte handtas (websites zoals eBay, Poshmark en de sectie gebruikte spullen bij REI zijn een goede plek om je online zoektocht te beginnen). Bovendien hebben veel bagagemerken hergebruikte materialen – zoals nylon geweven van gerecyclede waterflessen – in hun tassen verwerkt, terwijl andere bedrijven zoals Paravel hun toewijding aan duurzaamheid nog verder hebben gestimuleerd door de CO2-uitstoot van productie en verzending te compenseren.

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *