Wat is TSA-prescreening en hoe werkt het?

Vaak is het minst aantrekkelijke aspect van reizen het reisproces zelf. Uw bestemming bereiken kan een hele reeks gedoe en lange rijen zijn, dus alles wat uw reis kan vereenvoudigen, is een welkome opluchting. TSA PreCheck is ontworpen om precies dat te doen.

Het programma, oorspronkelijk gelanceerd in 2013, heeft vandaag meer dan 15 miljoen actieve leden en is beschikbaar op bijna 200 deelnemende luchthavens in de Verenigde Staten met 87 deelnemende luchtvaartmaatschappijen. Zelfs terwijl het lidmaatschap blijft groeien, meldt 92 procent van de registranten dat ze minder dan vijf minuten wachten in de versnelde veiligheidsstrook, volgens een recente update van de Transportation Security Administration (TSA). Als u nog geen TSA PreCheck heeft, leest u hier hoe het programma werkt en wat u kunt verwachten als u zich aanmeldt.

Wat is een TSA-prescreening en wat doet het?

TSA PreCheck is een vertrouwd reizigersprogramma waarmee reizigers een snel veiligheidscontroleproces kunnen doorlopen voor binnenlandse en sommige internationale vluchten. Op deelnemende luchthavens heeft TSA PreCheck een speciale beveiligingslijn die doorgaans sneller en eenvoudiger is dan standaardlijnen. Op deze lijnen kunnen reizigers verwachten dat ze hun schoenen, riemen en lichte jassen aanhouden en hoeven ze geen laptops of vloeistoffen uit hun handbagage te halen.

Hoe u TSA PreCheck aanvraagt

U kunt binnen ongeveer vijf minuten online een TSA PreCheck aanvragen, waarna u een persoonlijke afspraak moet maken bij een inschrijvingscentrum, dat op verschillende locaties te vinden is, waaronder luchthavens, Staples-winkels en een groeiend aantal aantal IdentoGo inschrijvingsbuitenposten. Verwacht ongeveer 10 minuten te besteden aan de afspraak, inclusief het nemen van vingerafdrukken voor een antecedentenonderzoek. Na goedkeuring voor TSA PreCheck krijgt u een bekend reizigersnummer.
Er zijn verschillende manieren om TSA Precheck te krijgen: u kunt deze zelf aanvragen (als u voornamelijk binnenlands reist), of u kunt kiezen voor Global Entry (een vertrouwd reizigersprogramma voor versnelde douaneafhandeling bij aankomst in de VS), NEXUS (voor toegang tot de VS vanuit Canada), of SENTRI (voor toegang tot de Verenigde Staten vanuit Canada en Mexico)—alle programma’s met TSA PreCheck-lidmaatschap.

Kinderen onder de 12 jaar hebben geen eigen lidmaatschap nodig als ze worden begeleid door een ouder of voogd met TSA PreCheck. Kinderen ouder dan 13 jaar hebben hun bekende reizigersnummer nodig, anders moeten ze door de reguliere beveiligingslijn.

Hoeveel kost TSA PreCheck?

De niet-restitueerbare eerste TSA PreCheck-aanvraagkosten zijn onlangs geschrapt en bedragen nu $ 78 voor een lidmaatschap van vijf jaar. Het verlengen van een TSA PreCheck-lidmaatschap kost $ 70.

Hoe u een gratis TSA PreCheck kunt krijgen

De beste manier om een ​​gratis TSA PreCheck te krijgen, is met een van de verschillende reiscreditcards, zoals de Chase Sapphire Reserve en Platinum Card van American Express. Zolang u een creditcard gebruikt om de TSA PreCheck-kosten te betalen, zullen deze creditcards u terugbetalen.

Hoe lang duurt het om een ​​TSA PreCheck te krijgen?

Na de persoonlijke afspraak worden de meeste aanvragers binnen drie tot vijf dagen goedgekeurd, hoewel het voor sommige aanvragen tot 60 dagen kan duren om te worden goedgekeurd. Hetzelfde schema geldt voor verlengingen. Volgens de TSA “kunnen aanvragers updates ontvangen over de status van hun inschrijvingsaanvraag via e-mail, telefoon, sms of online verificatie.”

TSA PreCheck toevoegen aan uw instapkaart

Voordat u de TSA PreCheck-rijstrook kunt betreden, moet u uw instapkaart laten bijwerken, hetzij een hardcopy of een draagbare kopie, met het PreCheck-logo erop, waaruit blijkt dat u een vooraf goedgekeurde passagier bent.

“Je moet het bekende reizigersnummer toevoegen aan je frequente reizigersprofiel en/of reisschema”, zegt Daniel Gilaspia, maker van de UponArriving.com-reisblog. Soms kan uw bekende passagiersnummer uit uw reisschema ‘verdwijnen’ en moet u het opnieuw toevoegen; u kunt dit doen bij het inchecken.

Als u het TSA PreCheck-logo niet op uw instapkaart ziet en u vliegt met een goedgekeurde vervoerder, ga dan naar de balie van de luchtvaartmaatschappij om agenten uw bekende passagiersnummer aan uw reservering te laten toevoegen of u kunt het opnieuw toevoegen vanuit de luchtvaartmaatschappij. app.

Houd er rekening mee dat informatie die door de TSA wordt verstrekt, zoals uw volledige naam, exact moet overeenkomen met uw ticket- en loyaliteitsinformatie, anders mag deze niet worden toegevoegd.

Zelfs als u bent goedgekeurd, zijn er momenten waarop u de pre-screening niet kunt doen

Omdat niet alle luchtvaartmaatschappijen aan het programma deelnemen, moet u, als u boekt bij een niet-TSA PreCheck-luchtvaartmaatschappij (niet alle internationale luchtvaartmaatschappijen zijn TSA PreCheck-partners), nog steeds door de reguliere beveiligingslijn gaan – daarom kiezen sommige frequent flyers ook voor aankoop een duidelijk lidmaatschap. Het tegenovergestelde scenario kan zich ook voordoen. “Als de rijen erg lang worden, zal de beveiliging soms niet-TSA PreCheck-passagiers overzetten naar een TSA PreCheck-lijn”, zegt Stephanie Miller, oprichter van het reisveen de Scenic Suitcase. “Dit kan leiden tot langere wachttijden voor leden, vooral wanneer de mensen die naar de PreCheck-lijn worden gebracht geen frequente reizigers zijn en dus [are] Niet bedreven in beveiligingsoperaties.

Er moet ook worden opgemerkt dat niet elke luchthaven TSA PreCheck heeft en niet elke terminal binnen een luchthaven. En TSA PreCheck-lijnen kunnen hun eigen openingstijden hebben en zijn niet altijd open als een standaard beveiligingslijn open is, zoals ‘s morgens vroeg. Als u op deze momenten de beveiligingsagenten laat zien dat u akkoord gaat met de pre-screening, kunnen ze u toestaan ​​bepaalde beveiligingsstappen over te slaan, zoals het bewaren van elektronica en vloeistoffen in uw tas of rugzak of het aanhouden van uw schoenen.

Is TSA-pre-inspectie de moeite waard?

Als u veel reist, is TSA PreCheck zeker de moeite waard, vooral als u het gratis kunt krijgen via een creditcard (en zelfs als dat niet het geval is, komt de vergoeding slechts uit op ongeveer $ 14 tot $ 16 per jaar), aangezien het bespaart u tijd en stress zodra u aankomt op de luchthaven. Het proces is nu veel eenvoudiger omdat er een groot aantal aanmeldcentra is waar reizigers persoonlijke afspraken kunnen maken (vaak heel dicht bij huis). En u zult TSA PreCheck nooit meer waarderen dan wanneer u een openbare instapbeveiligingslijn eindeloos door het station ziet slingeren of nadat u in zo’n rij moet wachten en bijna uw vlucht mist – of erger nog, u hebt hem al gemist vanwege een lange veiligheidslijn.

Voeg aan de kortere wachttijden toe dat u niet hoeft te kampen met het vervelende jongleren van het verwijderen van schoenen, riemen en lichte jassen of het halen van laptops en vloeistoffen uit de handbagage wanneer u door TSA-beveiligingsgangen gaat en TSA PreCheck biedt nog een manier om het gedoe en de stress van vliegreizen te verminderen.

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd in januari 2019; Voor het laatst bijgewerkt op 24 maart 2023 met actuele informatie.

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *