Wanneer u wel (en wanneer niet) de vliegtuigbelknop moet gebruiken

De belknop van het vliegtuig is als een klein hulpbaken. Het belooft u een directe lijn met het cabinepersoneel, dat u kan helpen met een reeks behoeften zonder dat u uw stoel hoeft te verlaten. Met grote macht gaat echter ook een grote verantwoordelijkheid gepaard, en een daarmee samenhangende verantwoordelijkheid is weten wanneer het indrukken van die knop gepast is en wanneer niet.

We vroegen stewardessen van over de hele wereld in welke situaties het gebruik van de belbel nodig is, en welke situaties als een ernstige fout zouden worden beschouwd.

Als het veiligheidsgordelteken brandt, steekt u uw hand omhoog

Bedenk dat tijdens kritieke fasen van de vlucht, zoals het opstijgen, landen of turbulentie, stewardessen, net als passagiers, op hun stoel moeten blijven zitten, voor hun veiligheid en die van ons.

“Gebruik gedurende deze tijd de belknop alleen in echte noodgevallen – en vraag niet om een ​​kussen of een kopje Coca-Cola”, zegt Joyce Van Auken, stewardess bij een Europese luchtvaartmaatschappij en een Instagram-influencer.

Denk aan de cultuur van zowel de luchtvaartmaatschappij als de bestemming

Guy Robert, een belangrijk lid van het cabinepersoneel dat voor verschillende luchtvaartmaatschappijen in de VS, Azië, het Midden-Oosten en Europa heeft gewerkt en die de Cabin Crew Lounge van A Fly Guy runt (een van de grootste sociale medianetwerken van de luchtvaartmaatschappij), zei dat hij altijd vertrouwt op In het gebruik van de belbel over de specifieke cultuur van luchtvaartmaatschappijen.

Robert groeide op bij American Airlines, samen met zijn moeder, stewardess bij American Airlines, die hem leerde dat de knop beperkt toegankelijk was en alleen in geval van nood kon worden ingedrukt. Jaren later, toen hij bij Emirates Airlines ging werken, was hij verrast door het aantal pieptonen dat het cabinepersoneel op elke vlucht ontving. “Ik herinner me vluchten naar India, waar de bevolking berucht was vanwege haar obsessie met het luiden van klokken, [loads] Van contactverzoeken; Ik heb het over 75 voordat ik zelfs maar vertrok.

Veel Noord-Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen hebben daarentegen de tegenovergestelde visie. “Ik noem deze bedrijven zelfbediening”, zegt Robert. “Het cabinepersoneel verwacht vaak dat je in de kombuis naar hen toe komt als je iets nodig hebt.”

Er heerst ook een cultuur van goedkope luchtvaartmaatschappijen. Als u om een ​​andere reden dan medische noodzaak op een knop drukt, betekent dit vaak dat u iets wilt kopen. Door dergelijke interacties kunnen stewardessen commissie verdienen, dus bel aan en uw bestellingen zijn van harte welkom, zegt Robert.

Een redelijke betaling is soms altijd goed

Aarzel niet om de belbel te gebruiken als u een echte noodsituatie heeft met uzelf, andere passagiers of zelfs met het vliegtuig. “We vermoeden dat er iets mis is als we de bel herhaaldelijk horen”, zegt Robert. “Dus als het echt een noodgeval is, druk dan op de bel en houd deze vast tot er hulp arriveert.”

Liam Walker, de manager van het cabinepersoneel van Air New Zealand, zei dat het altijd acceptabel is om na het opstijgen en voor de landing te bellen. “En niet alleen in geval van nood,” voegde Walker eraan toe. “Of u nu hulp nodig heeft bij het navigeren door het entertainment aan boord, hulp nodig heeft bij het achterover leunen van uw stoel of gewoon meer snacks wilt, wij helpen u graag verder.”

Robert voegde eraan toe dat stoelen bij het raam altijd een gratis pas krijgen als ze de belknop gebruiken. “Zelfs bij zelfbedieningsmaatschappijen begrijpen stewardessen dat passagiers aan het raam vaak omringd zijn door slapende lichamen, en dat de bel hun enige manier is om om hulpmiddelen te vragen”, aldus Robert.

Onderbreek niet op het verkeerde moment

Wees voorzichtig tijdens nachtvluchten, want elke keer dat de oproepbel luidt, worden passagiers onderbroken die proberen uit te rusten.

“Je bent welkom in de kombuis, tenzij het veiligheidsgordelbordje aanstaat”, zegt Van Auken. “Het is leuk om af en toe de benen te strekken. Persoonlijk vind ik het leuk als passagiers ons bezoeken in de kombuis, vooral tijdens lange nachtvluchten .” Op dezelfde manier zei ze: als je afval moet weggooien, zou het beter zijn om het naar de keuken te brengen of te wachten op de volgende vuilniswagen.

Bedenk ook dat de belknop geen speelgoed is, dus laat uw kinderen er niet mee spelen. “De knop is een magneet voor kleine vingers”, zegt Robert. “In mijn carrière heb ik duizenden stappen verspild om een ​​klein kind te vinden dat de afstandsbediening vasthield terwijl hij naar het kleine lampje erboven keek.”

En nogmaals, tenzij het een noodgeval is, zeiden Robert en Van Auken dat je tijdens de dienst niet op de bel mag drukken. “Niets verbrandt mijn polyester nette broek meer dan een passagier die op de zoemer drukt om om hulp te vragen als ze mij een paar rijen voor hen in de cabine zien staan, iedereen bedienend,” zei Robert. “Er is meestal één bemanningslid per 50 passagiers , en 80% Ze hebben honger en dorst. Wees geduldig – of betaal voor een promotie.”

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *