Waarom staken hotelmedewerkers nu?

Hotelvakbonden namen de jaarlijkse viering van de werknemersrechten serieus toen meer dan 10.000 hotelmedewerkers in staking gingen tijdens het lange weekend van de Dag van de Arbeid, en de stakingen gingen door tot en met dinsdag 3 september.

Op het moment van schrijven zijn er in Boston nog ongeveer 9.376 arbeiders in staking; Greenwich, Connecticut; Honolulu en Kauai, Hawaï; San Diego, San Francisco en San Jose, Californië. In ruim twintig hotels van de ketens Hilton, Hyatt en Marriott vinden stakingen plaats.

De hotelmedewerkers die zijn vertrokken, maken deel uit van de vakbond UNITE HERE, die 300.000 werknemers in Canada en de Verenigde Staten vertegenwoordigt die werkzaam zijn in de horeca-, gaming- en transportsector.

De stakingen begonnen zondagochtend en eindigen op dinsdag 3 september. Maar omdat er later deze week aanvullende onderhandelingen worden verwacht, is het onduidelijk of er meer stakingen kunnen plaatsvinden als de onderhandelingen mislukken.

Waarom staken hotelpersoneel?

Het stakende hotelpersoneel eist een loonsverhoging, maar beweert ook dat de personeelsbezetting na het ontslag in het Covid-tijdperk onhoudbaar is. Ze beweren dat veel hotels nooit zijn teruggekeerd naar het niveau van vóór de pandemie. “Veel hotels hebben geprofiteerd van de COVID-19-pandemie om te bezuinigen op personeel en gastendiensten die nooit zijn hersteld… waardoor pijnlijke werkomstandigheden zijn ontstaan ​​voor degenen die de verhoogde werkdruk dragen”, zei de vakbond UNITE HERE in een verklaring over de stakingen.

“Ik ga staken omdat ik meer loon nodig heb, een ziektekostenverzekering nodig heb en minder kamers nodig heb”, zei Rebecca LaRocque, die twaalf jaar als huishoudster bij het Hyatt Regency Greenwich werkte, in een persbericht van UNITE HERE. “Aan het eind van de dag kom ik uitgeput thuis, maar ik verdien nog steeds niet genoeg geld om mijn rekeningen te betalen.”

“Tijdens COVID had iedereen het moeilijk, maar nu genereert de hotelsector recordwinsten terwijl werknemers en gasten achterblijven”, zegt Gwen Mills, internationaal president van UNITE HERE, in een persbericht. Volgens Mills hebben te veel hotels niet de ‘standaarddiensten hersteld die gasten verdienen’, zoals de dagelijkse schoonmaak (versus een schoonmaakdienst op afroep) en dineren op de kamer.

Mills voegde hieraan toe: “De arbeiders verdienen niet genoeg om hun gezinnen te onderhouden. Velen van hen zijn niet langer in staat de kosten van levensonderhoud in de steden waar ze gasten ontvangen te betalen, en de pijnlijke werkdruk put hun lichaam uit.”

Als gevolg hiervan hopen werknemers met hotels te onderhandelen over het verbeteren van de lonen en arbeidsnormen. Hieronder vindt u een lijst met hotels die getroffen zijn door de stakingen.

Als u een aanstaande reservering heeft bij een van deze specifieke hotels, of bij andere Hilton-, Hyatt- of Marriott-hotels op deze bestemmingen, kunt u de ontwikkelingen volgen met behulp van de arbeidsgeschillenkaart van UNITE HERE, waarmee gebruikers naar hotels kunnen zoeken op naam of stad om Ontdek of er sprake is van een staking. Hoewel hotels zeiden dat ze tijdens stakingen doorgingen met hun activiteiten, waren er berichten dat gasten tijdens stakingen minder diensten kregen aangeboden, zoals minder schoonmaakdiensten en minder eten en drinken.

Vorig jaar konden UNITE HERE-werknemers over nieuwe contracten onderhandelen na een reeks stakingen in Los Angeles en Detroit.

Hotels waar hotelpersoneel staakte op de Dag van de Arbeid 2024

Baltimore

Hilton Baltimore Inner Harbor Hotel

Boston

Fairmont Copley PlazaHampton Inn & Homewood Suites by HiltonHilton Boston Logan AirportHilton Boston Park PlazaHyatt Place Boston/Seaport District

Greenwich, Connecticut

Honolulu

Hilton Hawaiian Village Hyatt Regency Waikiki Beach Hotel Royal Hawaiian Hotel (Marriott Luxury Collection) Sheraton Princess Kaiulani Hotel (Marriott) Sheraton Waikiki Hotel (Marriott) Waikiki Beach Marriott Hotel Westin Moana Surfrider Hotel (Marriott)

Kawaii

Sheraton Kauai Resort (Marriott)

San Diego

Hilton San Diego Bayfront Hotel

San Francisco

Grand Hyatt Hotel in San Francisco Grand Hyatt Hotel San Francisco Union Square Hilton San Francisco Union Square Palace (Marriott Luxury Collection) Westin St. Francis Hotel (Marriott)

San Jose

DoubleTree van Hilton San Jose Signia van Hilton San Jose

Seattle

DoubleTree by Hilton Hotel Seattle Airport – Seattle Airport Convention Center – The Westin Seattle (Marriott)

De stakingen in Baltimore en Seattle waren op het moment van schrijven voorbij, zo meldde UNITE HERE.

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *