Vliegrechten: een overzicht van het nieuwe Amerikaanse vliegcompensatiebeleid

Bent u van plan binnenkort naar de Verenigde Staten te reizen? U heeft nieuwe rechten waarvan u misschien nog niet op de hoogte bent.

Overvluchtrechten (of officieel luchtvaartrechten) zijn een nieuwe verordening die de verantwoordelijkheid van luchtvaartmaatschappijen jegens hun passagiers definieert. Meer specifiek gaat het over wat er gebeurt als vluchten op het laatste moment worden vertraagd, geannuleerd of verplaatst.

Historisch gezien hebben Amerikanen niet veel keus als er iets misgaat op de luchthaven.

Zelfs als ze met problemen werden geconfronteerd, zoals het missen van aansluitende vluchten vanwege eerdere vertragingen, hadden passagiers weinig te bieden. Mijn officiële advies is om aardig te zijn tegen het poortpersoneel, te glimlachen en hoffelijkheid te tonen, en er het beste van te hopen.

Lange tijd was dit niet alleen de beste handelwijze, maar ook de enige handelwijze.

Dit is onlangs veranderd dankzij beleidsupdates van het ministerie van Transport. De nieuwe regelgeving bepaalt een nieuwe reeks regels waaraan luchtvaartmaatschappijen die in de Verenigde Staten opereren, moeten volgen.

Meer specifiek heeft het betrekking op compensatie aan passagiers als gevolg van vertragingen veroorzaakt door luchtvaartmaatschappijen.

Maar wat houdt de consumentenbeschermingsaanpak van Fly Rights in? Welke informatie heeft de meeste impact op passagiers? Laten we dit nieuwe tijdperk van commerciële vliegreizen verkennen.

Nieuw luchtrechtenbeleid

De Consumer Aviation Rights Guide biedt nuttige informatie over vliegtickets, bagage, overboeking, reisfraude, frequent flyer-programma’s en meer. Het doel is om passagiers voor te lichten over wat normaal is in de luchtvaartsector.

Als iemand die over luchtvaartmaatschappijen schrijft en regelmatig met meerdere bedrijven vliegt, was ik aangenaam verrast tijdens het lezen van de gids. Het is kort en bondig op de juiste manieren. Als u enige opfriscursus nodig heeft over de manier waarop luchtvaartmaatschappijen en luchthavens werken, lees deze dan snel door.

Dit is wat je volgens mij moet weten

Een van de belangrijkste doelstellingen van de Air Rights Campaign is om ons passagiers te onderwijzen door de regels vast te stellen. Het tweede doel is om luchtvaartmaatschappijen verantwoordelijk te houden voor vertragingen, verstoringen en annuleringen van vluchten.

Belangrijker nog is dat de regels voor luchtrechten bepalen wanneer en hoe luchtvaartmaatschappijen passagiers moeten compenseren met restituties.

Geen kortingsbonnen meer. Geen kortingen meer. Nooit meer bedelen aan de balie. U hoeft niet meer urenlang in de rij te staan. Geen vreselijke snacks meer op luchthavens.

Gewoon koud, hard geld. (Nou ja, in de meeste gevallen.)

Wie krijgt restitutie onder het Airline Rights Program – en waarom?

Laten we nu verder gaan met het leuke gedeelte. Wanneer kunt u compensatie krijgen voor iets wat mis is op de luchthaven?

Wanneer uw vlucht wordt geannuleerd of aanzienlijk wordt vertraagd. Aanzienlijke vertragingen zijn onder meer binnenlandse vluchten die minimaal drie uur vertraging hebben en internationale vluchten die minimaal zes uur vertraging hebben.

Luchtvaartmaatschappijen kunnen in deze gevallen alternatief vervoer of reiskredieten aanbieden. De passagier moet echter kiezen hoe hij of zij compensatie wil ontvangen.

En dat is nog niet alles.

Aanzienlijke vertragingen omvatten ook uitkomsten zoals het vergroten van het aantal aansluitende vluchten, het veranderen van de vertrek- of aankomstluchthaven, het downgraden naar een lagere klasse of het omboeken van een gehandicapte passagier naar een minder toegankelijk vliegtuig.

En dat is nog niet alles.

Naast grote vluchtvertragingen of -wijzigingen zijn luchtvaartmaatschappijen ook verplicht om compensatie te bieden bij het retourneren van bagage na een vertraging van minimaal 12 uur voor binnenlandse vluchten en tot 30 uur voor internationale vluchten.

Daarnaast zijn luchtvaartmaatschappijen compensatie verschuldigd wanneer zij nalaten extra diensten te leveren waar passagiers voor betaald hebben, zoals extra beenruimte.

Hoe worden passagiers gecompenseerd?

Het uiteindelijke doel van het Air Rights Program is het faciliteren van passagiersclaims en het ontvangen van financiële compensatie. Volgens de regels zou de compensatie voor de rijder redelijk naadloos moeten zijn.

Wanneer een vlucht aanzienlijk wordt vertraagd of geannuleerd, moeten luchtvaartmaatschappijen:

Geef automatisch restituties uit zonder claims van passagiers. Ze moeten deze terugbetalingen binnen zeven werkdagen uitvoeren voor creditcardaankopen of binnen twintig dagen voor andere vormen van betaling. Terugbetalingen moeten contant worden gedaan of via de oorspronkelijke betaalmethode van de passagier. Reizigers kunnen ervoor kiezen andere betaalmethoden te accepteren. Bij restituties moeten alle belastingen en toeslagen zijn inbegrepen die door de overheid en de luchtvaartmaatschappij worden opgelegd.

Dus wat doe je als je vlucht vertraagd is of slecht wordt beheerd? Zoek een andere manier om uw bestemming te bereiken – en wacht op een terugbetaling. Het moet zonder extra inspanning van uw kant op uw rekening worden teruggestort.

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *