US National Park Service ontvangt grootste subsidie ​​ooit

De National Parks Foundation (NPF), de non-profitorganisatie van de National Park Service, heeft onlangs aangekondigd dat zij een subsidie ​​van $100 miljoen heeft ontvangen, de grootste donatie in de 108-jarige geschiedenis van het agentschap.

“Deze transformatieve subsidie ​​viert een cruciaal moment in het beschermen van de toekomst van Amerika’s kostbare nationale parken”, aldus de National Park Foundation in een persbericht.

Het geld kwam van de Lilly Endowment, een van ‘s werelds grootste particuliere liefdadigheidsinstellingen. De donatie viel samen met de verjaardag van de National Park Service, 25 augustus, dezelfde dag dat president Woodrow Wilson de dienst in 1916 oprichtte.

“Al meer dan vijftig jaar speelt particuliere filantropie een cruciale rol bij het overbruggen van de kloof tussen parkbehoeften en beschikbare financiering”, zegt Will Shafroth, voorzitter en CEO van de National Park Foundation, in een verklaring. “Deze subsidie ​​zal ons daartoe in staat stellen onze inspanningen versterken om ervoor te zorgen dat nationale parken voor iedereen en voor toekomstige generaties zijn.”

Deze subsidie ​​helpt de National Park Foundation dichter bij haar doel te komen om tegen 2028 $1 miljard op te halen voor de National Parks Campaign, een historische fondsenwerving om de toekomst van de parken veilig te stellen. Hoewel de specifieke plannen voor de donatie nog niet zijn afgerond (de stichting zegt te hopen later dit jaar de eerste ronde van projecten die voortkomen uit deze donatie bekend te maken), zijn er vier aandachtsgebieden geïdentificeerd. Dit is wat u moet weten over hoe een toestroom van financiering de ervaring van het nationale park de komende jaren kan veranderen.

Het behoud van parken en bedreigde dieren in het wild

Van de terugtrekkende gletsjers van de Kenai Fjords en het Glacier National Park tot de verwelkende Joshua-bomen in het gelijknamige park: de beschermde gebieden van het land worden zwaar getroffen door de gevolgen van de klimaatverandering. Volgens het National Parks Conservation Fund is het veerkrachtiger maken van de parken tegen veranderend weer en stijgende temperaturen een van de belangrijkste doelstellingen van de fondsenwervende inspanningen, net als het duurzamer maken van de parken door middel van projecten die afval verminderen, water besparen en meer energie opleveren. hernieuwbare energie.

Een ander element is het verbeteren van de leefomgeving voor kwetsbare dieren in het wild waar ze al lang leven, zoals panters in Florida, wolven in het Yellowstone National Park en zeeschildpadden op de Amerikaanse Maagdeneilanden. De National Park Service werkt al aan het verwijderen van invasieve grassen om zeldzame woestijnkikkers terug te brengen naar hun natuurlijke habitat in het Saguaro National Park in Arizona, via eerdere financiering van de National Parks Campaign. Op dezelfde manier zal een deel van het geld worden gebruikt om land rond de grenzen van het park te kopen om de versnippering van habitats tegen te gaan en corridors voor wilde dieren te creëren.

De hoop is dat deze inspanningen ook ten goede zullen komen aan risicovolle dieren in het wild, zoals de wolven die in het Yellowstone National Park leven.

Foto door Natalia Behn/Unsplash

Verbetering van de bezoekerservaring te midden van een groeiende drukte

Volgens het Nationaal Ontwikkelingsfonds ontvangen ruim 400 nationale parkeenheden in het hele land jaarlijks bijna 300 miljoen bezoekers, en dit aantal zal naar verwachting in 2040 toenemen tot 500 miljoen. Het doel is om zich op deze drukte voor te bereiden en hen tegelijkertijd in contact te laten komen met de natuur. Voor een ander doel zal het bureau het geld gebruiken.

Enkele prioriteiten zijn onder meer het uitbreiden van de toegankelijkheid van de parken, het verkennen van nieuwe en efficiëntere vervoerswijzen binnen de parken (zoals elektrische shuttles die naar Zion komen) en het ontwikkelen van campings en bezoekerscentra (zoals de nieuwe tentoonstellingsruimte van 15.000 vierkante meter die gepland staat voor het Lincoln-monument).

Vertel een uitgebreider verhaal

Volgens de National Heritage Foundation is een andere hoeksteen van het project “het bieden van een uitgebreider historisch verhaal, inclusief de ervaringen van gemeenschappen wier stemmen en bijdragen nog niet volledig zijn verteld als onderdeel van het Amerikaanse verhaal.”

In de praktijk zal dit vereisen dat uitgebreidere gegevens worden gedeeld over wat er op deze locaties is gebeurd. Een recent voorbeeld: de National Park Service legde de herinneringen vast van degenen die getuige waren van de opstanden die in Stonewall werden herdacht. Een ander element omvat de verwerving van parkgrond die een completer en diverser verhaal over het land vertelt. Dit is het doel geweest van verschillende recentere nationale monumenten – Bag Nuavjo Etah Kokvini, Emmett Till National Monument en Mamie Till Mobley, om er maar een paar te noemen – die werden aangewezen als onderdeel van een grotere inspanning om een ​​gebied van bijzonder belang te erkennen. aan minderheidsgemeenschappen.

Inspirerende toekomstige generaties natuurliefhebbers

De laatste pijler van het programma omvat het creëren van meer kansen voor jongeren “die een dieper begrip van de geschiedenis, een waardering voor de zorg voor het milieu en een verbinding met onze natuurlijke wereld zullen bevorderen.”

Om dit te bereiken is de National Park Foundation van plan manieren te vinden om barrières voor de toegang tot parken weg te nemen, waaronder het aanbieden van vervoer en excursies, het inhuren van seizoensonderwijswachters en het opzetten van initiatieven zoals Open OutDoors for Kids, een programma voor vierdeklassers in achtergestelde groepen. gemeenschappen om de parken persoonlijk te ervaren.

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *