United Airlines en Starlink werken samen om wifi tijdens de vlucht aan te bieden

Als u het type persoon bent dat zich niet van de buitenwereld kan loskoppelen, zelfs niet tijdens een vliegreis, dan is een van de nieuwe voordelen aan boord van United Airlines wellicht interessant voor u.

Het in Chicago gevestigde lucht- en ruimtevaartbedrijf heeft zojuist aangekondigd dat het een deal heeft gesloten met SpaceX, het technologiebedrijf onder leiding van Elon Musk, om Starlink-satellietinternetdiensten aan te bieden aan meer dan 1.000 vliegtuigen. Beter nog: van deur tot deur bellen zal gratis zijn voor reizigers.

“Alles wat je op de grond kunt doen, zul je binnenkort ook kunnen doen in een United-vliegtuig op 10.000 meter hoogte, bijna overal ter wereld”, zei Scott Kirby, CEO van United, in een persbericht een unieke ervaring.” Beter entertainment aan boord, op elke stoel – meer inhoud, dat is persoonlijker.”

Reizigers kunnen meerdere apparaten tegelijkertijd op het systeem aansluiten. Ze hebben ook toegang tot internet via het stoelscherm. United beweert dat de snelheden vergelijkbaar zullen zijn met die aan land en zegt dat passagiers live tv kunnen kijken, films en shows kunnen streamen, door sociale media kunnen navigeren, online kunnen winkelen en live videogames kunnen spelen. Gasten kunnen ook realtime informatie krijgen over hun verbindingen en toegang krijgen tot klantenondersteuning via de Agent on Demand-functie, wat handig kan zijn voor degenen die vluchten moeten omboeken na een vertraging.

De luchtvaartmaatschappij zei dat ze in 2025 zal beginnen met het testen van de wifi-service en is van plan deze tegen het einde van het jaar uit te rollen op passagiersvluchten. Binnen enkele jaren daarna zal in de hele vloot supersnel internet aan boord beschikbaar zijn.

United heeft zich aangesloten bij een groeiend aantal luchtvaartmaatschappijen die reizigers proberen te verleiden met gratis wifi tijdens de vlucht. Delta Air Lines en JetBlue bieden momenteel gratis internetdiensten aan via Viasat, een in Californië gevestigd internetbedrijf. JSX, een privéjetcharterbedrijf, was de eerste luchtvaartmaatschappij die Starlink-service aan haar klanten aanbood. Hawaiian Airlines, AirBaltic, Zipper, Qatar Airways en Air New Zealand bieden tegen betaling ook Starlink-internet aan.

Technologieontwikkeling is de afgelopen jaren een belangrijk aandachtspunt geweest voor United. In 2023 schakelde het bedrijf Live Activiteiten in, een Apple-functie waarmee reizigers realtime meldingen op hun vergrendelingsscherm kunnen ontvangen. Passagiers die de United-app gebruiken en hebben ingecheckt voor een United-vlucht, kunnen actuele informatie over hun vertrekgate zien en aftellen tot het instappen (en vertrek) zonder de United-app te openen. Met behulp van de Live Activity-widget kunnen klanten hun instapkaart met één aanraking openen voor snelle toegang.

Eerder dit jaar rolde United nog een in-app-functie uit: de mogelijkheid om een ​​melding te ontvangen wanneer de gewenste stoel vrijkomt. Als het stoeltype van uw voorkeur niet beschikbaar was toen u uw ticket boekte, maar iemand zijn of haar vlucht wijzigt of annuleert en uw voorkeursstoel opengaat naast het raam, het midden, het gangpad, de nooduitgang of de schotrij, ontvangt u een melding dat je van stoel kunt wisselen.

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *