Top 10 stranden ter wereld

we hebben geluk. We wonen ongeveer 20 minuten van een aantal geweldige familiestranden in het zuidwesten van Florida. Het geluid van golven die op het zand slaan, de warme bries die de kokospalmen en palmbladeren streelt, de zon die schijnt in een tropisch blauwe lucht – is dit het perfecte strand?

In feite heeft niet iedereen dezelfde smaak en prioriteiten. Tieners geven bijvoorbeeld de voorkeur aan een strand met veel mensen om nieuwe kennissen te maken, terwijl ouders met kinderen de voorkeur geven aan een strand met uitzicht op ondiep water met weinig sterke golven. Anderen houden van stranden met beschikbare sportactiviteiten zoals waterskiën, windsurfen, kajakken, duiken etc. Als alternatief geven sommigen de voorkeur aan een rustig strand weg van alle zorgen van de wereld.

Sommige stranden verrassen echter iedereen met hun schoonheid en laten iedereen die het geluk heeft ze te bezoeken sprakeloos achter. Daarom vindt u hier enkele van de beste stranden ter wereld.

Rabbit-strand, Italië

Het is een van de mooiste en meest indrukwekkende stranden ter wereld in dit land. Het strand ligt in een prachtige baai met kristalhelder water, volledig omgeven door een zeer lage klif die de typische mediterrane flora en fauna verwelkomt. Concreet is deze baai een van de weinige plaatsen waar de Caretta Caretta-schildpadden hun eieren leggen. Om deze reden maakt de klif deel uit van het geleide natuurreservaat van het eiland Lampedusa dat deze schildpadsoort samen met de rest van de mediterrane fauna beschermt. Het is de perfecte bestemming voor Italianen, Europeanen en landgenoten van over de hele wereld, vooral van april tot november.

Baia dos Golfinos, Brazilië

Praia do Curral, beter bekend als Baia do Golfinhos, ligt aan de Braziliaanse Atlantische kust op korte afstand van Recife en is perfect voor wie dolfijnen wil ontmoeten. Districtsgastheren verwelkomen bezoekers met sprongen en acrobatiek. Het strand is ook geweldig om te wandelen, zwemmen, surfscholen te bezitten en kajaks te huren.

Baia do Sancho, Brazilië

Laten we teruggaan naar Brazilië om te genieten van het prachtige panoramische uitzicht dat deze baai biedt. Het is te bereiken via de zee of via een steile trap die is ontstaan ​​door erosie van rotsen. Hier kan men zich onderdompelen in een sfeer van rust en het landschap bewonderen. Inheemse flora en fauna omlijsten de kust, die wordt begrensd door een hoge klif. Ook zijn enthousiaste bezoekers van dit afgelegen strand alleen te bereiken via trappen en stenen trappen.

Radhanagar Beach wordt nog steeds weinig bezocht en wordt zeer gewaardeerd om de rust die het uitstraalt

Radanagar-strand, India

Op de zesde plaats van de wereld staan ​​de mooiste stranden van India, Radhanagar Beach en Havelock Island. Dit strand wordt nog steeds weinig bezocht en wordt zeer gewaardeerd om de rust die het uitstraalt. Gelegen aan de kant van de Andamanse Zee, is het een authentieke plek om jezelf onder te dompelen in de kristalheldere zee en dicht bij de natuur te zijn.

Adelaarsstrand, Aruba

Laten we teruggaan naar de Caribische Zee, meer bepaald naar het eiland Aruba, waar dit prachtige witte zandstrand en de zee met een prachtige turkooizen tint te vinden zijn. Letterlijk, het “Strand van de Adelaar” heeft ook een rotsachtig gebied waar je kunt genieten van het kijken naar de kleine krabbetjes die in deze rotsen leven. De ‘Devi Devi bomen’, typische bomen van dit eiland, hebben de bijzonderheid dat ze door de harde wind die over het eiland waait altijd naar het zuidwesten buigen.

Cuarta Praia, Brazilië

Quarta Praia del Morro is het mooiste strand van Brazilië. De stranden in dit gebied zijn niet op naam aangegeven, maar op nummervolgorde. De derde is rustiger en heeft een smallere strook strand met een paar restaurants op de achtergrond, maar in “Quarta praia” heerst absolute rust met natuurlijke poelen met helder water, perfect om te snorkelen.

Turquoise Baai, Australië

Turquoise Bay is keer op keer erkend als een van de beste stranden van West-Australië: het ligt 60 km ten zuiden van Exmouth en staat bekend om zijn ongerepte, heldere water dat over de witte zandstranden spoelt. Zoals experts uitleggen, staat het ook bekend om zijn geweldige duikervaringen: kleurrijke koralen, schildpadden, inktvissen en vele vissoorten (meer dan 500) in alle mogelijke kleuren. Deze plaats maakt deel uit van het Ningaloo Marine Park Conservation Area.

Varadero, Cuba

Dit strand in Varadero, ook bekend als Playa Azul, heeft een 30 kilometer lange strook land, waarvan slechts 22 bestaat uit gemengd gekleurd, goud en roze strand. Het wordt unaniem beschouwd als het mooiste van de Cubaanse archipel. Blauwe wateren en wit poederzand trekken vaak bezoekers aan.

Ik bezoek Varadero al zo’n 15 jaar en je zou 100 meter de zee in kunnen lopen en alleen je middel hoog kunnen houden. Het is een ongelooflijk strand.

Grace Bay, Turks- en Caicoseilanden

Met meer dan 7.200 beoordelingen tot nu toe, waarvan 90% 5-sterren is, is Grace Bay Beach, gelegen aan de noordoostkust van het eiland Providenciales in de Caribische Zee, het beste strand ter wereld. Kalme en ondiepe wateren dankzij de nabijgelegen koraalriffen, naast de stranden is de troefkaart het mariene landschap: kilometerslange koraalriffen liggen dicht bij de kust en zijn gemakkelijk per boot te bereiken.


Wit strand in Boracay, Filippijnen

De prachtige stranden van de Filipijnen zijn wereldberoemd. Met name die op het eiland Boracay, een waar paradijs. Na een gedwongen sluiting “wegens overtoerisme” staat dit pareltje weer te blinken. De belangrijkste attractie is het Witte Strand, een 4 kilometer lange strook omgeven door groen. De azuurblauwe wateren worden beschermd door een koraalrif. Dit kleine eiland werd ontdekt in de jaren 80 en is langzamerhand het centrum van grote toeristische belangstelling geworden. Ook vandaag, wanneer het aantal toeristen niet meer beheersbaar is en het ecologisch evenwicht ernstig in gevaar komt. Momenteel geldt hier ook een limiet op het aantal bezoekers per dag. Nu herstelt het gebied zich. Het strand is verdeeld in verschillende delen, waarvan de laatste levendiger is en de voorkeur geniet van jongeren om te feesten.

Ons laatste woord

Er zijn veel geweldige stranden in de wereld en veel daarvan zijn niet zo goed. We zijn allebei geweest. Voor velen is naar het strand gaan de ware betekenis van de zomer, of een geweldige onderbreking van het winterse ijs. Wat uw conditie ook is, probeer een van deze stranden om uw dagen en nachten nog specialer te maken.

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *