Ten slotte wordt Real ID gelanceerd op 7 mei, maar met een geleidelijk implementatieplan

Deze keer is het echt.

De ware identiteit komt eraan. Het wordt tijd dat we serieus gaan zorgen dat onze identiteit up-to-date is.

De Departments of Homeland Security and Transportation hebben zojuist een bericht in het Federal Register gepubliceerd waarin nieuwe veiligheidsnormen worden geïntroduceerd waaraan rijbewijzen en identiteitskaarten van de overheid moeten voldoen om te kunnen worden gebruikt voor federale doeleinden – inclusief het passeren van veiligheidscontroles op luchthavens – vanaf het voorjaar van 2025 .

Maar er is één probleem: de wet zal niet vóór 2027 volledig ten uitvoer worden gelegd.

Na meerdere vertragingen heeft het Department of Homeland Security nu aangekondigd dat de laatste deadline, 7 mei 2025, is vastgesteld om de REAL ID-vereisten voor binnenlandse vliegreizen officieel te implementeren. De regel zal officieel worden gemaakt na een openbare commentaarperiode.

Vanaf 7 mei 2025 moeten degenen die op de luchthaven een rijbewijs of door de staat uitgegeven identiteitsbewijs tonen, een Real ID-compatibele kaart tonen. Passagiers die niet in het bezit zijn van een compatibele identiteitskaart kunnen vertragingen ondervinden bij de identiteitsverificatie; Hoewel de gefaseerde implementatie hen tijdens de uitrol onder bepaalde omstandigheden nog steeds in staat zal stellen beveiligde gebieden te betreden, is de deadline voor de reguliere vereisten vastgesteld, vertelde een woordvoerder van het ministerie van Binnenlandse Veiligheid aan TPG.

Een TSA-woordvoerder zei dat de nieuw voorgestelde regels enige flexibiliteit toevoegen aan het volledige uitrolproces.[T]Zijn voorstel zou federale agentschappen de flexibiliteit geven om REAL ID af te dwingen, en “…om de uitzetting van reizigers (in het bijzonder) te voorkomen.”

Als je de kleine clausules leest die zijn ondertekend door beheerder David B. Pekoski hebben de lokale autoriteiten maximaal twee jaar de tijd om de nieuwe vereisten volledig te implementeren:

“De voorgestelde regel erkent deze zorgen en zou flexibiliteit bieden door agentschappen gedurende maximaal twee jaar de mogelijkheid te geven een op REAL ID gebaseerd handhavingsproces te implementeren met behulp van een gefaseerde aanpak die is afgestemd op hun specifieke activiteiten.”

Dit betekent dat sommige staten mensen mogelijk meer tijd kunnen geven om de juiste documentatie te verkrijgen om overheidskantoren binnen te gaan en door de beveiliging op luchthavens te gaan.

Dagelijkse nieuwsbrief

Beloon uw inbox met de TPG Daily-nieuwsbrief

Sluit u aan bij ruim 700.000 lezers voor het laatste nieuws, uitgebreide handleidingen en exclusieve aanbiedingen van TPG-experts

Bent u compatibel met uw echte ID?

Het goede nieuws is dat je misschien al ‘compatibel’ bent. U kunt erachter komen of uw rijbewijs of identiteitskaart Real ID-compatibel is door naar de ster in de rechter- of linkerbovenhoek te kijken, zoals weergegeven in de onderstaande afbeelding.

Voorbeeld van een rijbewijs dat voldoet aan REAL ID. DHS.GOV

Hieronder vindt u enkele voorbeelden van compatibele ID-codes.

Ministerie van Binnenlandse Veiligheid

Als u geen ster op uw identiteitsbewijs ziet of als er iets in kleine letters op het document staat, zoals ‘Niet voor federale identificatie’ of ‘Niet voor federale doeleinden’, is het niet gecertificeerd door Real ID.

Met deze tool kunt u controleren of u aan de voorwaarden voldoet. Er worden u een aantal vragen gesteld om te bepalen of u kunt reizen. Houd er rekening mee dat een Amerikaans paspoort in alle gevallen als een echte identiteitskaart wordt beschouwd.

Echte ID-tool. DHS.GOV

Als u een nieuw, door Real ID goedgekeurd rijbewijs of een door de staat uitgegeven identiteitskaart nodig heeft, kan dit net zo eenvoudig zijn als het vernieuwen van uw bestaande kaart. Zorg ervoor dat u duidelijk maakt dat u de ondersteunde versie(s) van Real ID wilt. Sommige staten geven nog steeds standaardlicenties of identiteitskaarten uit die geen Real ID-bepalingen bevatten.

Houd er ook rekening mee dat zelfs als u Clear of TSA PreCheck heeft, u nog steeds een ID nodig heeft die voldoet aan de nieuwe Real ID-vereisten.

Wanneer de REAL ID-wet volledig is geïmplementeerd, mag u de TSA-controlepunten niet passeren zonder een REAL ID-conform identiteitsbewijs.

Hier zijn de alternatieven voor een rijbewijs of door de staat uitgegeven identiteitskaart die compatibel is met REAL ID:

Amerikaanse paspoortkaart DHS Trusted Traveller-kaart (Global Entry, Nexus, SENTRI, FAST) Permanente verblijfskaart Amerikaanse ministerie van Defensie-kaart Grensovergangskaart Door de staat uitgegeven verbeterd rijbewijs Door een stam uitgegeven, federaal erkend identiteitsbewijs met foto HSPD-12 PIV-kaart Paspoort uitgegeven voor reizen door een buitenlandse overheid Canadees provinciaal rijbewijs of Canadese Department of Indian and Northern Affairs-kaart Identificatiekaart voor transportarbeiders USCIS Work Permit Card (I-766) US Merchant Seaman’s Certificate

Kortom

De federale overheid voldoet aan de deadline van 7 mei 2025 om na jaren van vertragingen nieuwe identificatievereisten op te leggen voor de veiligheid op luchthavens en andere overheidsfaciliteiten. Er zal echter wel speelruimte zijn in de nieuwe regels, zodat lokale overheden meer tijd krijgen om volledig aan de nieuwe regels te voldoen.

U moet nu controleren of uw door de staat uitgegeven identiteitsbewijs compatibel is met het Real ID-programma en een plan maken om dit op te lossen als dit niet het geval is. De regering lijkt eindelijk serieus te worden met het implementeren van een wet die deze week is aangenomen in de nasleep van de terroristische aanslagen van 11 september, 23 jaar geleden.

Gerelateerd lezen:

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *