Scandinavische Airlines keert terug naar Seattle en versterkt de banden met Delta na de overstap naar de SkyTeam-alliantie

Scandinavische Airlines (SAS) zal Seattle-Tacoma International Airport (SEA) volgende zomer aan haar kaart toevoegen en tegelijkertijd verbindingen opbouwen met haar nieuwe SkyTeam-alliantiepartner, Delta Air Lines.

Scandinavische Airlines (SAS) zei dinsdag dat het bedrijf, dat op 1 september lid is geworden van de SkyTeam-alliantie, vanaf 21 mei 2025 vijf wekelijkse vluchten plant tussen zijn hub op Copenhagen Airport (CPH) en Seattle International Airport. Het bedrijf zei niet of de route De route zal worden gevlogen met een Airbus A330 of A350, twee typen widebody-vliegtuigen van het bedrijf.

Scandinavische Airlines maakte ook bekend binnenkort meer nieuwe vluchten voor komende zomer aan te kondigen.

“De route vanuit Kopenhagen zal onze klanten meer reismogelijkheden bieden, waardoor de connectiviteit tussen Scandinavië en de Pacific Northwest wordt verbeterd”, aldus Anko van der Werff, CEO van Scandinavische Airlines, in een verklaring.

De laatste vlucht van Scandinavische Airlines (SAS) naar Seattle was in 2009 met een rechtstreekse vlucht vanuit Kopenhagen, volgens de dienstregeling van Cirium Diio.

“Seattle is een zeer gewilde bestemming voor onze klanten en we zijn verheugd om op hun behoeften in te spelen door deze route te lanceren,” voegde Van der Werf toe. “Bovendien maken de groeiende vrachtactiviteiten van Seattle deze uitbreiding strategisch nog waardevoller. ”

Om nog maar te zwijgen: Seattle is een hub voor de SkyTeam-alliantie en codeshare-partner Delta. Dit biedt passagiers van Scandinavische Airlines gemakkelijke verbindingen naar steden als Anchorage; Portland, Oregon; En Spokane, de staat Washington.

Het Amerikaanse ministerie van Transport ondertekende op 11 september de codeshare-overeenkomst tussen de twee bedrijven. Dankzij de overeenkomst mag Delta de ‘DL’-code plaatsen op vluchten die worden uitgevoerd door SAS en vice versa.

De Scandinavische luchtvaartmaatschappij SAS maakt een strategische reorganisatie door sinds Air France KLM in augustus een belang van 19,9% in het bedrijf kocht via een Chapter 11-faillissementsherstructurering. Het bedrijf heeft zich sindsdien teruggetrokken uit de Star Alliance, waarvan het een van de oprichters was, en heeft zich aangesloten bij de SkyTeam-alliantie. Ben Smith, CEO van Air France KLM, zei dat hij de Scandinavische luchtvaartmaatschappij SAS wil integreren in de transatlantische joint venture van de groep met Delta en Virgin Atlantic.

Dagelijkse nieuwsbrief

Beloon uw inbox met de TPG Daily-nieuwsbrief

Sluit u aan bij ruim 700.000 lezers voor het laatste nieuws, uitgebreide handleidingen en exclusieve aanbiedingen van TPG-experts

Als toezichthouders het lidmaatschap van de joint venture goedkeuren, zal dit SAS in staat stellen zijn vluchten en tarieven tussen de VS en Europa gezamenlijk te coördineren met Franse luchtvaartmaatschappijen, Delta, KLM en Virgin Atlantic.

Als onderdeel van de transformatie heeft SAS in juni vluchten toegevoegd tussen Kopenhagen en Hartsfield-Jackson Atlanta International Airport (ATL), Delta’s belangrijkste hub.

Via Seattle zal SAS elf Noord-Amerikaanse steden bedienen, waaronder Delta’s hubs Boston Logan International Airport (BOS), Los Angeles International Airport (LAX) en John F. Kennedy International Airport (JFK), volgens de schema’s van Cirium Duo.

Een woordvoerder van Scandinavische Airlines vertelde TPG dat de kaartverkoop voor de nieuwe vluchten naar Seattle “binnenkort” zal beginnen.

Gerelateerd lezen:

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *