Qatar Airways verhoogt de contante kosten bij het inwisselen van awardstoelen

Qatar Airways heeft zonder voorafgaande kennisgeving de kosten voor het inwisselen van extra mijlen verhoogd voor vluchten die het in alle klassen uitvoert.

Hoewel de luchtvaartmaatschappij voorheen een kleine toeslag in rekening bracht (een extra contante betaling die geen verband hield met verplichte luchthavengelden en overheidsbelastingen), zijn deze bedragen, die de luchtvaartmaatschappij ‘herstelkosten’ noemt, gestegen.

GERELATEERD: Hoe u uw Avios kunt overdragen tussen accounts van British Airways, Qatar Airways, Finnair, Iberia en Aer Lingus

Qatar Airways verhoogt de inwisselingskosten

De instapkosten worden betaald via elk schema dat deze kosten doorberekent aan zijn leden, inclusief Qatar Airways Privilege Club en British Airways Executives Club. De AAdvantage- en Alaska Airlines Mileage Plan-programma’s van American Airlines brengen deze extra kosten niet in rekening, dus u hoeft minder geld te betalen als u boekt bij American of Alaska. Deze programma’s hebben echter over het algemeen minder toegang tot Qatar Airways Business Class dan Avios.

Qatar Airways

Qatar Airways legde dit weekend aanvankelijk veel hogere verhogingen van de terugbetalingskosten op, waardoor er enkele honderden dollars per vlucht bijkwamen, wat een werkelijk zorgwekkende verandering zou zijn geweest. De luchtvaartmaatschappij draaide deze verhogingen echter snel terug naar redelijkere verhogingen en stelde dat de initiële tarieven “hoger waren dan bedoeld”, zoals Head for Points voor het eerst meldde.

De luchtvaartmaatschappij beweert ook dat de tarieven voor korte en middellange vluchten zijn gedaald; Alle door TPG onderzochte vluchten vanuit de VS en Europa stegen echter met wisselende bedragen. De Business Class-tarieven kenden hogere stijgingen, terwijl de restituties in Economy Class slechts licht stegen.

Hier zijn de eerdere inwisselingskosten op populaire routes, met de nieuw verhoogde kosten voor een enkele reis, per persoon:

wegAvios vereist (via Qatar Airways Privilege Club of British Airways Executive Club)Eerdere invoerrechten, belastingen en toeslagenNieuwe rechten, belastingen en toeslagenNew York John F. Kennedy International Airport (JFK) naar Doha Hamad International Airport (DOH) in Business Class70.000 (daluren) of 140.000 (piek) $99,85 $236,55 John F. Kennedy International Airport naar Hamad International Airport in Doha in Economy35 000 (daluren) of 47.500 (piekuren)$64,85$135,62Van John F. Kennedy International Airport naar Delhi Indira Gandhi International Airport, India (DEL) in Business Class80.000 (daluren) Of 160.000 (piekuren) $201,50 $302,28 Van John F. Kennedy International Airport naar India Indira Gandhi International Airport (DEL) in economy class 40.000 (daluren) of 48.000 (piekuren) $135 $186.18 van John F. Kennedy International Airport F. Kennedy Intl naar Bangkok Suvarnabhumi Airport (BKK 95.000 (daluren) of 190.000 (piekuren)$206,40$329,93John F. Kennedy International Airport (JFK) naar Bangkok International Airport (BKK) in economy47.500 (daluren) Of 57.000 (piekuren)$136,40$197,66Vanaf Los Angeles International Luchthaven (LAX) naar Dubai International Airport (DXB) in de economie37.500 (daluren) Of 45.000 (piek)$136,40$187,50Van Parijs Charles de Gaulle Airport (CDG) naar Ngurah Airport Rai International (DPS) in Bali, Indonesië in de economie40 .000 (daluren) of 48.000 (piek)$172$195

Wat betekent dit voor reizigers?

Zach Greif/De puntenman

De toename van het aantal punten en mijlen dat nodig is om een ​​vlucht te boeken of de daaraan verbonden kosten, belastingen en toeslagen (algemeen bekend als “afschrijving”) zijn nooit welkom, maar zijn een ongelukkige realiteit in de loyaliteitsindustrie. Wanneer deze devaluaties zonder waarschuwing plaatsvinden, zijn ze bijzonder onaangenaam, omdat leden hierdoor hun punten en mijlen niet kunnen inwisselen tegen eerdere tarieven, wat wantrouwen schept in een programma dat afhankelijk is van het voortdurende vertrouwen en de loyaliteit van leden.

De enorme stijgingen van de initiële aflossingsvergoedingen waren alarmerend. De herziene bedragen vertegenwoordigen echter een vrij kleine stijging, en bij gebrek aan stijgingen van het aantal Avios dat nodig is via de Privilege Club van Qatar Airways of de Executive Club van British Airways, vertegenwoordigen ze nog steeds een goede waarde.

Dagelijkse nieuwsbrief

Beloon uw inbox met de TPG Daily-nieuwsbrief

Sluit u aan bij ruim 700.000 lezers voor het laatste nieuws, uitgebreide handleidingen en exclusieve aanbiedingen van TPG-experts

Terwijl andere programma’s meer dan $1.000 in rekening brengen voor enkele vluchten naar Europa, en 70.000 Avios betalen plus $236,55 aan vergoedingen, belastingen en toeslagen (wat een stijging van ongeveer $135 vertegenwoordigt) voor een vlucht van 12 uur. Een horloge in de prijs van Qatar Airways het winnen van Qsuite Business Class is nog steeds een goede deal voor zo’n premiumproduct. Om nog maar te zwijgen: het blijft een uitstekende manier om overdraagbare creditcardpunten in te wisselen dankzij de samenwerking van Avios met alle belangrijke valuta.

GERELATEERD: Qatar Airways Qsuite review: nog steeds de standaard voor business class (en een goede plek voor afstanden)

Hoe u Avios kunt verkrijgen

Qatar Airways Privilege Club is een transferpartner van de programma’s American Express Membership Rewards en Citi ThankYou Rewards.

U kunt Avios ook overzetten van British Airways Executive Club, Iberia Plus en Aer Lingus AerClub tegen een 1:1-tarief in elke richting.

Qatar Airways

De volgende kaarten bieden momenteel krachtige welkomstbonussen die je eenvoudig kunt omzetten in Avios:

American Express® Gold-kaartVerdien 60.000 bonuspunten nadat u $ 6.000 aan aankopen heeft uitgegeven binnen de eerste zes maanden van uw kaartlidmaatschap. Bovendien krijgt u 20% terug in afschrifttegoeden op in aanmerking komende restaurantaankopen (tot $ 100) gedurende de eerste zes maanden van uw kaartlidmaatschap. Er zijn voorwaarden van toepassing.De Platinum®-kaart van American ExpressVerdien 80.000 Membership Rewards-punten nadat u $ 8.000 aan aankopen heeft uitgegeven binnen de eerste zes maanden van uw kaartlidmaatschap. Controleer of u via CardMatch een hogere welkomstaanbieding ontvangt (de aanbieding kan op elk moment worden gewijzigd). Er zijn voorwaarden van toepassing.Capital One Venture Rewards-creditcardVerdien 75.000 bonusmijlen nadat u $ 4.000 aan aankopen heeft uitgegeven binnen de eerste drie maanden na het openen van uw account.Capital One Venture X Rewards-creditcardVerdien 75.000 bonusmijlen nadat u $ 4.000 aan aankopen heeft uitgegeven binnen de eerste drie maanden na het openen van uw account.De Chase Sapphire Preferred®-kaartVerdien 60.000 bonuspunten nadat u $ 4.000 aan aankopen heeft uitgegeven binnen de eerste drie maanden na het openen van uw account.Chase Sapphire Reserve®Verdien 60.000 bonuspunten nadat u $ 4.000 aan aankopen heeft uitgegeven binnen de eerste drie maanden na het openen van uw account.

Kortom

De verhoging van de terugbetalingskosten zonder voorafgaande kennisgeving door Qatar Airways is onwelkom, maar is relatief gematigd vergeleken met de ernstigere verlagingen van andere programma’s die we in 2024 hebben gezien. Avios zijn nog steeds vereist via de Qatar Airways Privilege Club of de Executive Club van de luchtvaartmaatschappij. Brits vertegenwoordigt een sterke waarde , en het gebruik van deze programma’s is nog steeds een geweldige manier om creditcardpunten in te wisselen.

Hoewel u de beschikbaarheid kunt vinden via de American Airlines AAdvantage- of Alaska Airlines Mileage Plan-programma’s, zijn er geen extra inwisselkosten van toepassing. Het is dus een goed idee om al uw opties te verkennen, ook via Qatar Airways Privilege Club en British Airways Executive Club, voordat u boekt. met Avios.

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *