Premium Aeroplan-leden kunnen nu punten overdragen naar Marriott Bonvoy in een verhouding van 1:1 – maar is dat het waard?

Air Canada Aeroplan heeft een nieuwe manier aangekondigd om punten in te wisselen, maar alleen voor premiumstatusleden.

Aeroplan-leden met premiumstatus kunnen nu hun Aeroplan-punten overdragen naar Marriott Bonvoy tegen een 1:1-tarief. U moet minimaal 500 punten overdragen, en u kunt dagelijks maximaal 100.000 punten of wekelijks 250.000 punten overdragen.

Aeroplan-leden kunnen bij bepaalde Marriott-verblijven tot 2 Aeroplan-punten per dollar verdienen; Ze kunnen ook Marriott-punten overdragen naar hun Aeroplan-account in een verhouding van 3:1, met de mogelijkheid om 5.000 extra Aeroplan-punten te verdienen voor elke 60.000 overgedragen Bonvoy-punten. Een nieuwe overdrachtsoptie van Aeroplan naar Marriott geeft elite Aeroplan-leden meer flexibiliteit.

Maar betekent het feit dat u uw punten kunt overdragen dat u dat ook zou moeten doen? Laten we eens kijken naar de redenen waarom u wel of niet van deze nieuwe transportoptie gebruik wilt maken.

GERELATEERD: Na Miles&Smiles-devaluatie: waarom ik Aeroplan gebruik om Star Alliance-punten in te wisselen

Moet u uw Aeroplan-punten overdragen naar Marriott Bonvoy?

W NASHVILLE/MARRIOTT.COM

Hoewel de overdrachtsratio 1:1 is, wat betekent dat u tijdens het proces geen punten verliest, verliest u wel enige waarde wanneer u Aeroplan-punten overdraagt ​​naar Marriott. Dat komt omdat TPG Aeroplan-punten per september 2024 waardeert op 1,5 cent per stuk en Marriott Bonvoy-punten op slechts 0,85 cent per stuk.

Dagelijkse nieuwsbrief

Beloon uw inbox met de TPG Daily-nieuwsbrief

Sluit u aan bij ruim 700.000 lezers voor het laatste nieuws, uitgebreide handleidingen en exclusieve aanbiedingen van TPG-experts

In theorie kunt u veel meer waarde krijgen door Aeroplan-punten in uw account te bewaren en deze in te wisselen voor vluchten van Air Canada en haar partners, in plaats van ze over te dragen naar Marriott en ze in te wisselen voor hotelovernachtingen. Omdat Aeroplan lid is van Star Alliance, zijn er vaak geweldige manieren om uw punten te maximaliseren door transatlantische business class-vluchten naar Europa te boeken voor 60.000 Aeroplan-punten. Aan de andere kant kan een nacht in sommige Marriott-hotels meer dan 60.000 Bonvoy-punten kosten, dankzij de dynamische prijzen van Marriott.

Als u echter een aantal Aeroplan-punten heeft die u in de nabije toekomst niet van plan bent te gebruiken, of als u te weinig punten heeft om bij Marriott in te wisselen, is dit een goede optie. Naarmate de waarde van het programma afneemt, moet u er rekening mee houden dat het nooit een goed idee is om uw beloningen op te slaan als langetermijninvestering.

Bovendien kunt u voor Aeroplan-leden met een premiumstatus die ook Capital One-miles verdienen, zoals op de Capital One Venture Rewards-creditcard, uw Capital One-miles overdragen naar Aeroplan en vervolgens uw punten overdragen naar Marriott.

Marriott is al een directe transferpartner voor American Express Membership Rewards, Bilt Rewards en Chase Ultimate Rewards.

GERELATEERD: U kunt 50.000 Aeroplan-punten inwisselen als u ze inwisselt voor hotelovernachtingen, maar is dit een goede deal?

Kortom

Hoewel het overdragen van uw punten van Aeroplan naar Marriott Bonvoy misschien niet de beste manier is om de waarde ervan te maximaliseren, zijn er gevallen waarin dit wel zinvol kan zijn. U kunt alleen van deze nieuwe optie profiteren als u premium Aeroplan-lid bent, maar uw situatie kan dichterbij zijn dan u denkt. Bijvoorbeeld, Aeroplan®-creditcard De gratis elitestatus geeft u Aeroplan 25K voor de rest van het kalenderjaar plus het daaropvolgende kalenderjaar.

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *