Oorlogen in luchthavenlounges: hoe creditcardmaatschappijen concurreren om uw cocktail vóór de vlucht

In het verleden was de toegang tot luchthavenlounges beperkt tot slechts een select aantal mensen.

Deze privé en ontspannende pre-flight-ervaring is gereserveerd voor frequent flyers of premiumleden met een hogere status. De toenemende populariteit van lidmaatschappen van luchtvaartlounges en Priority Pass-kaarten in de afgelopen tien jaar heeft echter de aantrekkingskracht van en de toegang tot luchthavenlounges, die allemaal van wisselende kwaliteit zijn, vergroot.

In 2013 betrad American Express de loungeruimte met een eigen lijn Centurion-lounges, waardoor… De Platinum®-kaart van American Express De sleutel tot toegang tot verschillende elite-lounges.

Maar nu zien we dat deze trend zich in grotere mate voortzet, omdat bedrijven die creditcards uitgeven het aantal passagiers dat toegang heeft tot hun privélounges meer dan ooit tevoren vergroten. Zowel Chase als Capital One hebben zich bij de ring aangesloten, hebben een aantal eigen lounges geopend en zijn van plan de komende jaren verder uit te breiden.

Hier ziet u precies hoe deze kaartmaatschappijen de toegang tot luchthavenlounges democratiseren – en of dit eigenlijk een goede zaak is.

Amex Centurion-lounges

American Express was het eerste bedrijf dat loungediensten op luchthavens aanbood en blijft het meest dominante bedrijf op dit gebied. Er zijn wereldwijd meer dan 25 Centurion-lounges geopend – waarvan bijna de helft in de Verenigde Staten – en de reputatie van het aanbieden van een luxe ervaring betekent dat de eerste plaats gegarandeerd is.

Zelfs nu er andere lounges verschijnen, blijven Centurion Lounges favoriet dankzij hun verfijnde ontwerpen, uitstekende aanbod aan eten en drinken en exclusieve voorzieningen, zoals spadiensten en wijnproeverijen.

Centurion Lounge-locaties

Centurion-lounges zijn beschikbaar op verschillende binnenlandse en internationale locaties, waaronder New York’s LaGuardia Airport (LGA), Los Angeles International Airport (LAX) en Sydney Airport (SYD).

American Express Centurion Lounge op de internationale luchthaven Hartsfield-Jackson Atlanta (ATL). ZACH GRIFF/DE PUNTEN-KEREL

AMEX kondigde ook aankomende locaties aan op Newark Liberty International Airport (EWR), Salt Lake City International Airport (SLC) en Tokyo Haneda Airport (HND).

Dagelijkse nieuwsbrief

Beloon uw inbox met de TPG Daily-nieuwsbrief

Sluit u aan bij ruim 700.000 lezers voor het laatste nieuws, uitgebreide handleidingen en exclusieve aanbiedingen van TPG-experts

Toegang tot de Centurion Lounge

Om toegang te krijgen tot de Centurion Lounge heeft u een Platinum-kaart nodig, zoals American Express-platina of De Business Platinum®-kaart van American Express Of de persoonlijke of zakelijke versie van de Centurion Card van American Express, die alleen op uitnodiging toegankelijk is.

Bovendien degenen die dat wel hebben Delta SkyMiles® Reserve American Express-kaart Of u kunt een Delta SkyMiles® Reserve Business American Express-kaart aanschaffen om op bepaalde vluchten toegang te krijgen tot de Centurion Lounge. Zorg er wel voor dat u de toegangsbeperkingen op deze kaarten controleert voordat u uw loungetoegangsplan maakt.

Informatie over de Centurion-kaart werd onafhankelijk verzameld door The Points Guy. De kaartgegevens op deze pagina zijn niet gecontroleerd of verstrekt door de kaartuitgever.

GERELATEERD: 10 jaar later: wat is de toekomst voor Amex’s Centurion Lounge Network

Capital One-lounges

Capital One betrad de loungeruimte in 2021. Sindsdien heeft het drie locaties geopend en plannen aangekondigd om er nog twee te openen.

Capital One heeft de kleinste loungeruimte van de drie banken, maar de lounges bieden leuke eet- en drinkervaringen, gezinsvriendelijke ruimtes en handige mogelijkheden om mee te eten – tegen de meest redelijke jaarlijkse kosten in deze groep.

Capital One Lounge-locaties

Momenteel zijn Capital One-lounges geopend op Dallas-Fort Worth International Airport (DFW), Denver International Airport (DEN) en Dulles International Airport (IAD) nabij Washington, D.C.

Capital One Lounge op de internationale luchthaven van Denver (DEN). Kyle Olsen/DE PUNTEN-KEREL

Daarnaast kondigde Capital One plannen aan om locaties te openen op Harry Reid International Airport (LAS) in Las Vegas en John F. Kennedy International Airport (JFK) in New York.

Toegang tot de Capital One Lounge

Capital One-onderneming Extra gasten kosten $ 45 per stuk.

Tot eind 2024 ontvangen houders van de Capital One Venture Rewards-creditcard of Capital One Spark Miles for Business-kaart twee gratis bezoeken per jaar. Voor extra gastbezoeken en eventuele bezoeken vanaf 2025 hebben kaarthouders toegang tot Capital One-lounges voor $ 45 per bezoek.

U hoeft geen kaarthouder te zijn om een ​​van deze lounges te bezoeken, aangezien niet-kaarthouders een eenmalige loungepas kunnen kopen voor $ 90 per persoon.

GERELATEERD: Hoe u toegang krijgt tot Capital One Lounges zonder dat u een fysieke creditcard nodig heeft

Chase Sapphire-lounges

Chase is de nieuwste uitgever die lounges begint te openen, te beginnen met de eerste locatie op Hong Kong International Airport (HKG) in 2022. Sindsdien heeft het vier extra lounges en één ‘terras’ geopend. Daarnaast kondigde het plannen aan om vijf nieuwe locaties te openen.

Sapphire-lounges hebben het merk The Club en bevinden zich meestal ergens tussen de luxe ervaring van de Centurion Lounge en de meer ontspannen sfeer van de Capital One Lounge. Dit is handig omdat de jaarlijkse vergoeding die u betaalt voor onbeperkte toegang tussen de andere twee emittenten ligt.

In deze lounges vindt u prachtig ontworpen ruimtes, zorgvuldig geselecteerde eet- en drinkgelegenheden en op sommige locaties leuke activiteiten zoals spelletjes en gezichtsbehandelingen.

Sapphire Chaise Lounge-locaties

Er zijn momenteel vijf Chase Sapphire-lounges en één Chase Sapphire Terrace geopend.

U vindt de Chase Sapphire Lounge op Boston Logan International Airport (BOS), IAD, HKG, JFK en LGA, evenals het unieke Chase Sapphire Terrace binnen en buiten op Austin-Bergstrom International Airport (AUS).

De Sapphire Chase Lounge op LaGuardia Airport (LGA). ZACH GRIFF/DE PUNTEN-KEREL

Houd je ogen open voor aankomende locaties op LAS, LAX, Philadelphia International Airport (PHL), Phoenix Sky Harbor International Airport (PHX) en San Diego International Airport (SAN).

Toegang tot de Chase Saphir Lounge

Als u in het bezit bent van een Chase Sapphire Reserve®- of JP Morgan Reserve-kaart, krijgt u gratis toegang tot de Chase Sapphire Lounge voor uzelf en maximaal twee gasten per bezoek. Extra gasten kosten $ 27 per stuk. Als u een Ritz-Carlton-creditcard heeft (niet langer beschikbaar voor nieuwe aanvragers), krijgt u gratis toegang voor uzelf en een onbeperkt aantal gasten.

Zelfs als u niet over een van deze kaarten beschikt, kunnen alle Priority Pass-leden eenmaal per kalenderjaar gratis toegang krijgen tot de Chase Sapphire Lounge. Deze toegang geldt echter alleen voor lounges; Het terras bij AUS is alleen toegankelijk voor bovengenoemde kaarthouders en hun gasten.

Informatie over de JP Morgan Reserve Card en de Ritz-Carlton Credit Card wordt onafhankelijk verzameld door The Points Guy. De kaartgegevens op deze pagina zijn niet gecontroleerd of verstrekt door de kaartuitgever.

GERELATEERD: Etihad Airways heropent stilletjes de gerenoveerde lounge in Dallas, in samenwerking met Chase

Toegang voor iedereen

Met zoveel manieren om toegang te krijgen tot luchthavenlounges, worden ze voor veel reizigers in snel tempo een essentieel onderdeel van de reiservaring. Maar helaas betekent een grotere bereikbaarheid meer drukte.

Ik betrad het tijdperk van mijn eigen luchthavenlounge in 2022 dankzij een vriend die mij als geautoriseerde gebruiker toevoegde aan zijn Capital One Venture Slechts een maand nadat ik mijn kaart had ontvangen, was ik heel blij toen ik besefte dat ik een korte tussenstop zou maken op Dallas-Fort Worth International Airport en hun Capital One Lounge zou kunnen bezoeken.

Ik stapte uit mijn vliegtuig en arriveerde bij de terminal waar de lounge was – alleen om te horen dat deze vol was en dat ik op een wachtlijst moest komen. Ik had net genoeg tijd om terug te gaan naar de gate – hongerig, teleurgesteld en blij dat ik mijn jaarlijkse vergoeding voor toegang tot de lounge niet had betaald.

Eric Rosen/De puntenman

Sommige emittenten ondernemen stappen om dit congestieprobleem terug te dringen. American Express heeft in 2023 een aantal radicale wijzigingen aangebracht in het gastenbeleid van de Centurion Lounge, door een jaarlijkse bestedingsvereiste van $ 75.000 voor gratis toegang voor gasten toe te voegen en alle gasten ouder dan twee jaar kosten in rekening te brengen voor alle andere kaarthouders.

Het gastenbeleid van Capital One blijft genereus, waardoor primaire en geautoriseerde Venture X- en Venture X Business-kaarthouders elk maximaal twee gasten mogen meenemen zonder extra kosten. Begin 2025 worden echter gratis loungebezoeken van Venture Rewards- en Spark Miles for Business-kaarten geëlimineerd en onlangs zijn de kosten voor het bezoeken van Capital One-lounges voor niet-kaarthouders verhoogd.

Alleen de tijd zal leren of het nodig is dat vliegtuiguitgevers de toegang tot deze lounges blijven beperken om de luxe-ervaring waar passagiers voor betalen te behouden. Maar voorlopig geven veel reizigers nog steeds duidelijk de voorkeur aan loungedrukte en ‘gratis’ cocktails boven het ontmoeten van meer mensen in een grotere luchthaventerminal.

Gerelateerd: Do’s en don’ts bij een bezoek aan een luchthavenlounge

Kortom

De toegang tot luchthavenlounges is de afgelopen jaren dramatisch uitgebreid, met lidmaatschap van luchtvaartclubs, toegang tot Priority Pass-creditcards en, meer recentelijk, uitgevers die hun eigen lounges bouwen.

Dit is vooral goed nieuws voor kaarthouders – en voor kaarthouders die in de nabije toekomst kaarthouder zullen worden. Maar tegelijkertijd zullen lounges moeten blijven innoveren en meer ruimte moeten creëren voor het groeiende aantal loungebezoekers. Ondertussen zien we de loungeoorlogen zich ontvouwen terwijl we in onze favoriete lounges vliegtuigen bekijken en genieten van onze favoriete cocktails en snacks vóór de vlucht.

Gerelateerd lezen:

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *