Nieuw-Zeeland gaat de toeristenbelasting in 2024 verhogen

Als u geïnteresseerd bent in het verkennen van de bijna 150 eilanden in de Bay of Islands, het proeven van de ambachtelijke bieren van Wellington of het maken van een van de geweldige wandeltochten door Nieuw-Zeeland, bereid u dan voor op meer budget voor uw reis.

Het land in de Stille Zuidzee heeft aangekondigd dat het de Internationale Bezoekersheffing voor Natuurbehoud en Toerisme (IVL) op 1 oktober zal verhogen van NZ$35 (ongeveer US$22, gebaseerd op de huidige wisselkoersen) naar NZ$100 (ongeveer US$62).

“Internationaal toerisme brengt ook kosten met zich mee voor lokale gemeenschappen, waaronder extra druk op de regionale infrastructuur en hogere onderhouds- en reparatiekosten in ons beschermde gebied”, zei de Nieuw-Zeelandse minister van Horeca en Toerisme Matt Doocy in een verklaring, eraan toevoegend dat de verhoging ervoor zou zorgen dat bezoekers “bijdragen aan dienstverlening aan het publiek en hoogwaardige ervaringen tijdens hun bezoek aan Nieuw-Zeeland.”

Volgens het Nieuw-Zeelandse ministerie van Zaken, Innovatie en Werkgelegenheid werd de toeristenbelasting in 2019 ingevoerd om “de kosten van milieubehoud en toerisme te helpen verzachten”. Het helpt bij de financiering van projecten die natuurbehoudsinspanningen ondersteunen, zoals het onderhouden van paden, het beschermen van de kakapo-habitat en het elimineren van ongedierte. Veel programma’s zijn gecentreerd rond de nationale parken, een van de grootste attracties van het land.

Maar niet iedereen was blij met de aankondiging. De New Zealand Tourism Independent Authority (TIA) heeft een verklaring uitgegeven waarin staat dat dit bezoekers kan ontmoedigen het land te bezoeken, vooral gezien de afgelegen ligging.

“Het herstel van het toerisme in Nieuw-Zeeland blijft achter bij dat van de rest van de wereld, en dit zou een negatieve invloed hebben op onze mondiale concurrentiepositie”, aldus Tourism New Zealand.

De vaste vergoeding is verschuldigd wanneer internationale bezoekers een elektronische reistoestemming voor Nieuw-Zeeland (vereist voor staatsburgers van visumvrijgestelde landen, waaronder de Verenigde Staten) of een toeristenvisum aanvragen. Reizigers uit Australië en de meeste andere eilanden in de Stille Oceaan zijn vrijgesteld, maar burgers van alle andere landen zullen moeten betalen. U kunt online een elektronische reistoestemming voor Nieuw-Zeeland (NZeTA) aanvragen. De verwerking ervan kan maximaal 72 uur duren. Na goedkeuring is uw NZeTA-vergunning maximaal twee jaar geldig en kunt u maximaal drie maanden aaneengesloten in Nieuw-Zeeland reizen.

Belastingen op toerisme zijn niets nieuws: ruim zestig bestemmingen over de hele wereld heffen momenteel heffingen om overtoerisme te helpen bestrijden. Sommige gemeenschappen rekenen een vast tarief per nacht of een percentage van de accommodatiekosten, meestal inbegrepen in de hotelrekeningen. IJsland rekent nu bijvoorbeeld ISK 600 ($4) per nacht, terwijl Boedapest 4% van het hotelnachttarief vraagt. Sommige steden, zoals Venetië en Amsterdam, brengen kosten in rekening voor toeristen die een dagtocht maken (respectievelijk ongeveer US$ 6 en US$ 16). Andere plaatsen waar eenmalige toeristenbetalingen in rekening worden gebracht, zijn de Galapagos-eilanden in Ecuador ($200), Bali in Indonesië ($10) en Quintana Roo in Mexico ($11).

De verhoging van de toeristenbelasting is niet de enige prijsverhoging waar reizigers uit sommige landen rekening mee moeten houden. Op dezelfde dag zal ook de prijs van toeristenvisa stijgen van de huidige 131 dollar naar 211 dollar. Burgers van ongeveer 60 landen en gebieden, waaronder de Verenigde Staten, komen echter in aanmerking voor een visumvrijstelling, waardoor ze maximaal drie maanden in het land kunnen verblijven en reizen.

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *