Medisch toerisme: welke landen hebben de beste reputatie?

Ik kan me voorstellen dat veel Amerikanen iemand kennen die een voorraad antibiotica heeft die ze tijdens een recente reis naar Mexico hebben gekocht. (Of ben ik de enige die er zo over denkt?)

Naast antibiotica zijn andere populaire aankopen onder meer artritismedicijnen zoals Humira en diabetesmedicijnen zoals insuline. Anders dan in de Verenigde Staten kunnen deze medicijnen zonder recept worden gekocht – en, belangrijker nog, tegen een redelijkere prijs.

Ik zal het niet hebben over de staat van de gezondheidszorg in de Verenigde Staten, maar het is misschien niet verrassend dat Amerikanen tot de meest actieve medische toeristen ter wereld behoren.

Medisch toerisme houdt in dat u naar een ander land of een andere regio reist om goedkopere en/of betrouwbaardere medische zorg te krijgen. (In sommige gevallen voelen reizigers zich misschien ook meer op hun gemak als ze terugkeren naar een vertrouwde cultuur en taal om zorg te ontvangen.)

Volgens de Centers for Disease Control and Prevention zijn de meest voorkomende procedures waar Amerikanen naar streven plastische chirurgie, tandheelkundige ingrepen, vruchtbaarheidsbehandelingen, orgaantransplantaties en kankerbehandeling.

Van apotheken in Tijuana tot luxe ziekenhuizen in Bangkok: miljoenen Amerikanen reizen elk jaar om toegang te krijgen tot betrouwbare gezondheidszorg.

Maar welke landen bieden de beste diensten op het gebied van geavanceerd medisch toerisme?

Singapore

Specialiteiten: geavanceerde diagnostiek, plastische chirurgie, orthopedie, oncologie, cardiologie, neurochirurgie

Er zijn maar een paar plaatsen die een zo goede reputatie hebben als Singapore. Deze natiestaat is een regio van wereldklasse op het gebied van financiën, technologie, economie en zelfs gezondheidszorg.

Hoewel medische toeristen exorbitante bedragen zullen betalen voor hun medische procedures, zullen ze dit doen met volledig vertrouwen in de artsen in Singapore.

Dit maakt Singapore een van de beste medische bestemmingen in Azië en de wereld. Niet alleen zijn de artsen hooggekwalificeerd en de faciliteiten state-of-the-art, Singapore is ook gespecialiseerd in robotgeassisteerde chirurgie en de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van neurochirurgie.

Hoe complexer het probleem, hoe groter de kans dat er in Singapore een oplossing wordt gevonden.

Japan

Specialiteiten: Hart- en vaatziekten, oncologie, bestralingstherapie, vruchtbaarheidsbehandelingen en regeneratieve geneeskunde

Japan overtreft alle verwachtingen door een uitgebreide en comfortabele ervaring te bieden door middel van medische behandelingen. Dit komt omdat de medische zorg in Japan (en zelfs in buurlanden als Korea) anders wordt beheerd, met meer nadruk op sfeer en rust.

Verre van stille behandelcentra blijven Japanse artsen vertrouwen op de medische praktijken die het land al duizenden jaren kent.

Gecombineerd met haar benadering van technologie vertaalt deze expertise zich in geavanceerde zorg. Net als Singapore hebben veel Japanse artsen toegang tot behandelingsprocedures die elders niet zijn ontwikkeld.

Verenigde Arabische Emiraten (Dubai en Abu Dhabi)

Specialiteiten: Cosmetica, cardiologie, kanker, vruchtbaarheidsbehandelingen, oncologie en dermatologie

De steden Dubai en Abu Dhabi in de Verenigde Arabische Emiraten behoren tot de meest gewilde medische bestemmingen in het Midden-Oosten en Zuid-Azië. Dit zou geen verrassing moeten zijn, gezien de nadruk die het land legt op technologie en moderne gemakken.

De medische faciliteiten in India zijn zeer modern en uitgerust met de nieuwste medische technologie. Op dezelfde manier behoren artsen in India tot de beste ter wereld – en ze worden naar het land aangetrokken vanwege de nadruk op welzijn en, meer specifiek, op esthetiek.

Net als in Canada (hieronder) kunnen bezoekers een grote som geld verwachten voor hun procedures.

Costa Rica

Specialiteiten: Cosmetische, tandheelkundige zorg, obesitaschirurgie en orthopedische chirurgie

Ik heb ongeveer een jaar in een kleine buitenwijk van San José, de hoofdstad van Costa Rica, gewoond. Gezien mijn geheel door land omgeven locatie zag ik een groot aantal toeristen die niet op weg waren naar de kust. Ze kwamen alleen per vliegtuig om medische zorg te krijgen.

De meeste mensen zijn naar India gekomen voor tandheelkundige en/of cosmetische operaties. Het is niet verwonderlijk dat het land, gezien de focus van het land op toerisme, zijn aanbod op het gebied van medisch toerisme wil vergroten.

Dit betekent zeer geavanceerde faciliteiten in heel San Jose en daarbuiten, samen met een groeiend aantal onderzoeksfaciliteiten.

Canada

Specialiteiten: cardiologie, orthopedie, kanker en cosmetologie

Canada staat hoog op de lijst van medische toeristen dankzij zijn schone omgeving, geavanceerde medische infrastructuur en hoge kwaliteit van zijn medische faciliteiten.

Dit zou niet geheel schokkend moeten zijn gezien het Canadese universele gezondheidszorgsysteem. Canada investeert zwaar in onderzoek en ontwikkeling, wat betekent dat het enkele van de meest geavanceerde medische procedures ter wereld aanbiedt.

Hoewel Canada zeker niet de goedkoopste optie op deze lijst is, zijn de faciliteiten en artsen betrouwbaar – iets waar velen flinke bedragen voor zullen betalen als ze de wereld rondreizen voor een grote ingreep.

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *