Hoe turbulentie te verminderen, beste stoelen en vluchttips

Je bent geen fan van ongeregeldheden. Dat begrijpen wij. Trillingen, rammelen, wiegen, huiveren, vallen: het is allemaal genoeg om zelfs doorgewinterde reizigers hun armleuningen steviger vast te laten grijpen.

Hoewel het onmogelijk is om turbulentie volledig te vermijden (ze worden een steeds vaker voorkomend probleem door de klimaatverandering), kun je die maagkrampen minimaliseren door een stoel iets strategischer te kiezen.

Stoornissen begrijpen

Voordat u zich verdiept in de ideale zitopties, helpt het om te begrijpen wat turbulentie is en wat niet.

Turbulentie is een veel voorkomend natuurverschijnsel dat optreedt wanneer luchtstromen onverwacht bewegen, waardoor het vliegtuig gaat trillen. Het is alsof je over een hobbelige weg rijdt. Piloten zijn getraind om met deze omstandigheden om te gaan, en hoewel ze misschien onaangenaam lijken, is turbulentie zelden ernstig. Vliegtuigen zijn ontworpen om met turbulentie om te gaan en piloten communiceren voortdurend met de luchtverkeersleiding om ervoor te zorgen dat ze op de meest stabiele hoogte vliegen.

Volgens het National Center for Atmospheric Research komt turbulentie voor tijdens ongeveer 65.000 van de 16 miljoen vluchten die de FAA jaarlijks afhandelt.

Strategie voor stoelkeuze

De ernst van de turbulentie kan variëren, afhankelijk van waar u in het vliegtuig zit.

“De beste stoelen waar je de minste turbulentie kunt ervaren, zijn de stoelen die zich het dichtst bij de vleugels bevinden”, vertelde Maria Fagerstrom, een 737-piloot in Europa, “Dit heeft te maken met de locatie van het zwaartepunt in het vliegtuig. Hoe verder je van het zwaartepunt verwijderd bent, hoe meer turbulentie je zult voelen.”

Zie het alsof je op een wip zit. Als je precies in het midden zit, voel je niet veel beweging. En als je aan de ene kant van de wip zit, zul je zeker meer beweging voelen. Op een Boeing 737 of Airbus A320, twee van de meest populaire langeafstandsvliegtuigen, bevindt het Goudlokje zich doorgaans in de rijen 12 tot en met 25. Als u niet zeker weet welke stoelen zich op de vleugel van uw vliegtuig bevinden, kunt u een vuistregel hanteren: is het kiezen van een stoel binnen een paar rijen aan weerszijden van de nooduitgangrijen boven de vleugel.

Voorin het vliegtuig zitten is ook een goede optie voor een soepelere vlucht. “Voorin de cabine zitten is ook een goede optie om de bewegingsvrijheid te beperken en te genieten van een stillere vlucht, maar over het algemeen kost het je extra, of het nu gaat om een ​​toegewezen stoel of een business class-ticket”, zegt Daniel Burnham, luchtvaartexpert bij Flight Deal. spoorzoeker Going, vertelt Afar.

“Normaal gesproken ervaar je de meeste trillingen en het grootste bewegingsbereik aan de achterkant van het vliegtuig”, voegde Burnham eraan toe. Dit komt omdat de staart van een vliegtuig de meeste beweging ervaart, vergelijkbaar met hoe de achterkant van een bus wankeler aanvoelt dan de voorkant. Passagiers die op de achterste rijen zitten, zullen tijdens turbulente omstandigheden waarschijnlijk meer stuiteren en zwaaien opmerken.

Andere vluchtstrategieën om turbulentie te verminderen

Een andere manier om de hoeveelheid turbulentie die u kunt ervaren te verminderen, is door met grotere vliegtuigen te vliegen. Kleinere vliegtuigen, zoals de Embraer 175, die slechts plaats biedt aan ongeveer 76 mensen, zijn lichter, hebben een kortere spanwijdte en vliegen op lagere hoogten. En het resultaat? Nog meer onrust. Het extra gewicht en het grotere casco maken ze minder kwetsbaar voor botsingen in de lucht. Als u kunt kiezen tussen een groter vlak en een kleiner vlak, kies dan het grotere vlak als gladheid uw prioriteit is. Dit kan betekenen dat korte regionale vluchten met kleine vliegtuigen, zoals vluchten van Colorado Springs naar Denver of van Austin naar Dallas, moeten worden stopgezet. U kunt ook overwegen om met de auto of het openbaar vervoer vanaf de grotere luchthaven te reizen in plaats van de kleinere.

U kunt ook voorzichtig zijn als u overdag vliegt. “De lucht is meestal zachter in de vroege ochtend, wanneer het koeler en dichter is, en de turbulentie is dan minder hevig”, zegt Fagerstrom. “Dus als je een rusteloze reiziger bent en niet van hobbelige vluchten houdt, zorg er dan voor dat je boekt uw ticket voor de eerste vlucht in de ochtend.”

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *