Gids voor het gebruik van de Amex Platinum Clear-functie

De Platinum Card® van American Express Het is een premium reiskaart waarmee je ver boven je sociale status kunt reizen. Van VIP-service in luxe hotels tot ultra-exclusieve toegang tot luchthavenlounges, geen enkele andere kaart zorgt ervoor dat u comfortabeler bent tijdens uw vakantie.

Gerelateerd: de platinakaart van American Express Review

In 2021 zal A.J AMEX-platina Het voegde een groot aantal nieuwe voordelen toe voor kaartleden en verhoogde de jaarlijkse vergoeding tot $ 695 (zie tarieven en vergoedingen). Dat omvatte honderden dollars aan jaarrekeningen – een die de prijs van Clear, een programma dat de beveiligingservaring op luchthavens versnelt, zou kunnen compenseren.

Gerelateerd: Wat is het Accelerated Clear Airport Security-programma – en is het het waard?

Hier is alles wat u moet weten over deze waardevolle functie.

Wat is Amex Platinum Clear-tegoed?

Clear is uitdrukkelijke beveiligingssoftware van derden die iris- en vingerafdrukscanners gebruikt in plaats van een identiteitsbewijs met foto om u te identificeren. Als u een Clear-lidmaatschap heeft, kunt u op sommige luchthavens en uitgaansgelegenheden in het hele land effectief naar de voorkant van de beveiligingslijn springen.

Verwant: TPG’s gids voor het onderzoeken van luchthavens en stadions

LINDSEY NICHOLSON/UCG/Universal Image Collection via GETTY IMAGES

In de praktijk ga je een aangewezen rijstrook in bij een TSA-beveiligingscontrole, voer je je biometrische gegevens in bij een van de kiosken en loop je richting de grijze handboxen. U hoeft uw identiteit niet te laten zien omdat biometrie u identificeert. Als u TSA PreCheck heeft, kunt u deze optie nog steeds gebruiken.

Abonneer u op onze dagelijkse nieuwsbrief

Gewoonlijk kost een eenjarig nettolidmaatschap $ 189. Handig is dat de Amex Platinum elk kalenderjaar tot $ 189 aan duidelijke verklaringen bevat. Registratie vereist. Dit betekent dat u een gratis lidmaatschap kunt krijgen – en dat voordeel zal zich waarschijnlijk uitstrekken tot anderen in uw gezin.

Verwant: Clear Express Airport Security Program – Is het het waard?

Hoe Amex Platinum Clear-tegoed te gebruiken

U moet uw kaart voor activering op dit tegoedoverzicht registreren, maar het proces is eenvoudig.

Log eerst in op uw American Express-account en selecteer vervolgens uw Amex Platinum (als dit niet de standaardkaart is). Klik bovenaan op het pictogram “Beloningen en voordelen”.

AMERICANEXPRESS.COM

Klik in het volgende scherm rechtsboven op Functies. Dit brengt u naar een pagina met vakken, die elk een ander kenmerk van de Platinum Card uitleggen. Zoek naar de optie met het label “$ 189 Credit Clearance” en noteer uw status. Als u geregistreerd bent, bent u klaar om de functie te gebruiken.

Klik anders op het pictogram om de functie te activeren.

AMERICANEXPRESS.COM

Nadat u uw Amex Platinum heeft geregistreerd, kunt u Clear online aanvragen. Overweeg echter om u aan te melden via Delta Link of United Link. Dit is een cruciale stap als u lid bent van een (of beide) loyaliteitsprogramma’s van luchtvaartmaatschappijen in de hoop Clear-voordelen uit te breiden naar een volwassen gezinslid, wat doorgaans $ 60 per jaar kost.

Dit komt omdat Delta SkyMiles- en United milesPlus-leden zich kunnen aanmelden voor een Clear-lidmaatschap met korting – van $ 10 tot een volledig gratis lidmaatschap, afhankelijk van uw statusniveau en de creditcards die u heeft:

Algemene leden van deze programma’s: $ 179 per jaar ($ 10 korting).Delta Silver, Gold en Platinum Medal-leden: $ 149 per jaar ($ 40 korting).United Premier Silver-, Gold- en Platinum-leden: $ 149 per jaar ($ 40 korting).Creditcardhouders van Delta Airlines en United Airlines: $ 149 per jaar ($ 40 korting).Delta Diamond Medal en 360 Degree-leden: Gratis lidmaatschap.Leden van United Premier 1K en Global Services: Gratis lidmaatschap.

Kortingen ontvangen door United Airlines en Delta waren in het verleden hoger, maar de kortingen zijn in februari 2023 herzien.

Kinderen jonger dan 18 jaar kunnen geregistreerde volwassenen gratis vergezellen, wat betekent dat uw gezin het programma kan gebruiken wanneer u Amex Platinum-voordelen combineert met duidelijke kortingen – of bijna gratis.

Ongeacht hoe u Clear aanvraagt, u moet uw geregistreerde Amex Platinum gebruiken om uw lidmaatschap (en uw gezinsleden, indien van toepassing) te betalen.

Amex stelt dat de accreditatieverklaring binnen twee tot vier weken moet verschijnen, maar TPG-medewerkers hebben geconstateerd dat deze meestal binnen een dag of twee klaar is.

AMERICANEXPRESS.COM

Uw resultaten kunnen natuurlijk variëren.

Amex Platinum Clear Credit Veelgestelde vragen

Waar werkt Claire?

Sereniteit is verre van alomtegenwoordig, maar het blijft zich uitbreiden naar nieuwe gebieden. Momenteel kun je speciale rijstroken vinden op bijna 50 Amerikaanse luchthavens, samen met bijna 20 uitgaansgelegenheden, waaronder Yankee Stadium, Citi Field en Madison Square Garden in New York City (klik hier om alle locaties te zien).

Als u denkt dat u niet via deze luchthavens zult vliegen of deze plaatsen regelmatig zult bezoeken, dan heeft deze functie niet veel waarde voor u.

Kan ik zowel TSA PreCheck/Global Entry als Clear krijgen?

Je kunt en moet. Deze Trusted Flyer-programma’s voorzien in heel verschillende behoeften:

Met Clear kunt u de grens bij de veiligheidscontrole op de luchthaven effectief doorbreken. Met TSA PreCheck kunt u uw schoenen, riem en jas aanhouden wanneer u door een TSA-metaaldetector gaat. U kunt uw laptop en TSA-conforme toiletartikelen ook in uw handbagage bewaren.

Lees ons bericht over de beste creditcards voor Global Entry om te leren hoe u gratis TSA PreCheck en Global Entry kunt krijgen.

Gerelateerd: waarom u TSA PreCheck en Clear zou moeten krijgen, en hoe u op beide kunt besparen

Kan ik Clear-tegoed gebruiken voor vrienden en familie?

Ja. Je hoeft het niet te gebruiken voor je lidmaatschap; Het kan iedereen zijn. Zolang u uw Amex Platinum-kaart registreert en deze vervolgens gebruikt om voor Clear te betalen, ontvangt u elk kalenderjaar tot $ 189 aan kortingen.

Dit is een screenshot van een TPG-medewerker die drie gezinsleden aan zijn account heeft toegevoegd. (Als u iemand aan uw account toevoegt, zal Clear het jaar naar rato berekenen om overeen te komen met uw bestaande lidmaatschap – vandaar de individuele dollarbedragen.)

AMERICANEXPRESS.COM

Bovendien, wanneer u gezinsleden aan uw account toevoegt, hebben zij een volledig, duidelijk lidmaatschap op zich. Ze hoeven niet met je mee te reizen om van de voordelen gebruik te maken.

Kan ik het saldo gebruiken om Clear Gift Cards te kopen?

Helaas niet. Clear Gift Cards worden verwerkt door een derde partij genaamd eGifter. Met andere woorden, u ziet uw Amex Platinum-kaart niet als een voor de hand liggende aankoop, dus het saldo loopt niet op.

AMERICANEXPRESS.COM

Is dit de enige manier om een ​​duidelijk lidmaatschap te krijgen?

Nog twee kaarten bieden een duidelijke korting: de American Express® Green Card en de American Express® Green Card Platina visitekaartje van American Express (Registratie vereist). Beide bieden elk kalenderjaar een tegoed van $ 189 dat op het afschrift wordt weergegeven – genoeg voor een volledig lidmaatschap.

De informatie voor de Amex Green Card is onafhankelijk verzameld door The Points Guy. De kaartgegevens op deze pagina zijn niet gecontroleerd of verstrekt door de kaartuitgever.

Zoals eerder vermeld, is het mogelijk om op Clear te besparen met twee grote loyaliteitsprogramma’s voor luchtvaartmaatschappijen: Delta en United bieden beide mogelijkheden voor lidmaatschappen met korting (of zelfs gratis).

Details hier:

Om van deze aanbiedingen te profiteren, moet u zich zeker registreren via de Delta-link of de United-link. Clear zou uw in aanmerking komende korting automatisch moeten intrekken.

Een belangrijke verduidelijking: als u een Amex Platinum heeft, plaats dan niet de voor de hand liggende contributie op uw Delta- of United-kaart. Hoewel u als kaarthouder het kortingstarief ontgrendelt, moet u Amex Platinum gebruiken om Clear-tegoed te gebruiken.

Moet ik saldo opschonen in één keer gebruiken?

U hoeft dat tegoed van $ 189 niet in één keer in te wisselen. Het wordt geactiveerd wanneer u Clear betaalt – tot $ 189 per kalenderjaar. Dit is handig als u in aanmerking komt voor kortingen via een van de bovenstaande methoden. Op deze manier kun je je lidmaatschap betalen en vervolgens een gezinslid toevoegen (of meerdere, als je een eersteklas status hebt in Delta of United).

Hoe rond ik mijn registratie af?

Helaas is het betalen van uw Clear-lidmaatschapsbijdrage met uw Amex-platina om saldo’s uit te voeren slechts de eerste stap bij het aanmelden. Zodra u uw informatie online heeft ingediend, moet u het proces voltooien op elke luchthavenenquêtesite. Neem uw door de overheid uitgegeven identiteitsbewijs, zoals een rijbewijs of paspoort, mee.

De vertegenwoordiger scant uw ogen en vingerafdrukken. Vanaf daar bent u klaar om de verbeterde beveiliging op uw vluchten te gebruiken. Dan kun je de functie direct gebruiken.

Verwant: Hoe Clear te krijgen en te gebruiken om strepen te voorkomen

minimum

Clear krijgt niet zoveel aandacht als vertrouwde reizigersprogramma’s zoals TSA PreCheck en Global Entry, maar het kan een redder in nood zijn om wachttijden bij de beveiliging van luchthavens te verkorten. En u kunt een gratis lidmaatschap openen met een populaire reiscreditcard.

Amex Platinum biedt tot $ 189 per kalenderjaar aan afschrifttegoeden die kunnen worden gebruikt met Clear. Door dit voordeel te stapelen met andere kortingsopties, krijgt u op uw volgende vlucht toegang tot deze biometrische beveiligingsstroken en kunt u mogelijk gezinsleden toevoegen zonder contante kosten.

Officiële applicatielink: De Platinum Card van American Express

Controleer de CardMatch-tool om te zien of u in aanmerking komt voor een Platinum Card-aanbieding van 125.000 of 150.000 punten (nadat u voldoet aan de minimale bestedingsvereiste). Deze aanbiedingen kunnen op elk moment worden gewijzigd.

Aanvullende rapportage door Ryan Smith.

Klik hier voor Amex Platinum-tarieven en toeslagen.

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *