Delta laat twee Amerikaanse steden vallen, waardoor het totaal van het pandemietijdperk op 17 exitzones komt

Een nieuwe week, een nieuwe bezuinigingsronde bij een grote Amerikaanse luchtvaartmaatschappij.

Deze keer is Delta Airlines aan de beurt. De in Atlanta gevestigde koerier zal in juni twee regionale markten verlaten, zoals TPG voor het eerst zag op Cirium-schema’s en later bevestigd door een woordvoerder van de koerier.

Concreet zal de luchtvaartmaatschappij zich vanaf 5 juni terugtrekken uit La Crosse, Wisconsin, en State College, Pennsylvania. De luchtvaartmaatschappij biedt momenteel eenmaal per dag vluchten aan tussen Minneapolis-Saint Paul International Airport (MSP) en La Crosse Regional Airport (LSE) en tweemaal per dag vanaf LaGuardia Airport (LGA) naar University Park Airport (SCE) nabij State College.

De regionale partner van Delta Connection, Endeavour Air, voert vluchten naar beide steden uit met CRJ-900-vliegtuigen.

“Delta zal de Delta Connection-service in La Crosse, Wisconsin (LSE) en State College, Pennsylvania (SCE) tijdelijk opschorten”, aldus Drake Castaneda, woordvoerder van de luchtvaartmaatschappij. “Delta blijft de regionale markt beoordelen en de beschikbaarheid van regionale piloten van de luchtvaartmaatschappij en vraag. Getroffen klanten worden proactief op de hoogte gebracht door Delta en dienovereenkomstig opnieuw ondergebracht. We bieden onze klanten onze excuses aan voor het eventuele ongemak dat deze wijzigingen kunnen veroorzaken.”

Cerium

Hoewel deze bezuinigingen als tijdelijk worden omschreven, heeft de luchtvaartmaatschappij geen tijdlijn gegeven voor wanneer ze opnieuw zal worden toegelaten tot lacrosse of State College. Delta verkoopt na 5 juni geen vluchten meer naar beide steden.

Gelukkig voor de vliegers blijven La Crosse en State College verbonden met de grote flybys. American Eagles vliegen tussen Chicago en La Crosse, evenals Philadelphia en State College. United Express biedt vluchten aan naar State College vanuit Chicago en Newark. Passagiers die een geannuleerde Delta-vlucht hebben geboekt, ontvangen aanbiedingen voor alternatieve opties van nabijgelegen luchthavens of volledige restitutie.

Interessant is dat Delta onlangs van dienst is veranderd in de twee getroffen steden. Delta Connection’s SkyWest bediende eerder beide luchthavens, maar de luchtvaartmaatschappij stapte eind vorig jaar over op Endeavour. Voorheen had lacrosse service van zowel de Detroit als de Minneapolis-St. Paul, terwijl State College exclusieve service had vanuit Detroit.

Delta verplaatste eind vorig jaar de vluchten van State College naar New York als onderdeel van een bredere verschuiving in regionale focus naar de oostkust – een verhuizing die veel vluchtkijkers een “squat” noemden.

Abonneer u op onze dagelijkse nieuwsbrief

Om bij LGA en John F. Airport te werken, zijn deze machtigingen, ook wel slots genoemd, meestal een kwestie van gebruiken of verliezen. Dit betekent dat als Delta niet de hele speelautomaattafel kan vullen, zij het risico loopt een waardevolle gokkast te verliezen aan een van haar concurrenten.

Om dit te voorkomen, geloofden insiders uit de industrie dat deze korte regionale runs bedoeld waren om te “kraken”, waarbij het schema werd gevuld met goedkope regionale operaties zonder kostbare tijd op te geven aan een concurrent.

Terwijl luchtvaartmaatschappijen eerder in de pandemie vrijstellingen van slots kregen, waardoor ze vluchten konden verminderen zonder het risico te lopen deze waardevolle activa te verliezen, is die tijdelijke verlichting in wezen voorbij.

De FAA staat luchtvaartmaatschappijen toe om het aantal vluchten dat ze uitvoeren vanaf de drukste luchthaven van New York deze zomer te verminderen zonder hun slots permanent op te geven; Dit is een poging om het luchtruim in een van de drukste markten van het land te ontlasten. Deze beperkte vrijstelling zal naar verwachting echter aflopen zodra het hoogseizoen in de zomer voorbij is.

Zack Greif/The Points Guy

Delta is niet de enige die bezuinigt op haar regionale netwerk. Vorige week liet United nog twee spelden van hun wegenkaart vallen: Erie, Pennsylvania en Springfield, Illinois.

Sinds het begin van de pandemie hebben Amerika, Delta en United zich teruggetrokken uit maar liefst 71 Amerikaanse steden, volgens een netwerkanalyse van luchtvaartadviesbureau Ailevon Pacific. Van de “grote drie” Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen heeft United de meeste krantenkoppen gehaald voor wat een grote terugval was in de regionale connectiviteit – nu in 38 landelijke markten.

Delta loopt niet zo ver achter, met 17 steden die zijn gevallen sinds het begin van de pandemie (de volledige lijst is hieronder beschikbaar). Amerika heeft tijdens de pandemie 18 binnenlandse markten van zijn netwerk afgesneden.

Door de pandemie en de gevolgen daarvan kampen veel grote luchtvaartmaatschappijen met personeelstekorten, met name onder piloten. Het tekort aan piloten was met name een uitdaging voor regionale filialen die als springplank dienden voor beginnende piloten die hun carrière wilden lanceren en uiteindelijk voor grote Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen wilden werken.

Luchtvaartmaatschappijen werken hard aan de ontwikkeling van een pijplijn van toekomstige piloten, maar een tekort is niet iets dat ze van de ene op de andere dag kunnen oplossen. De vervoerders hadden geen andere keuze dan zich terug te trekken uit de kleine steden.

Delta heeft tijdens de pandemie 17 steden afgesneden

Hier is een lijst van alle Amerikaanse steden waaruit Delta is vertrokken tijdens de pandemie, volgens gegevens van Cirium en Ailevon Pacific.

Akron, Ohio, Cody, Wyoming, Durango, Colorado, Erie, Pennsylvania, Flint, Michigan, Fort Smith, Arkansas, Grand Junction, Colorado, La Crosse, Wisconsin, Lincoln, Nebraska, Manchester, New Hampshire, New Bern, North Carolina. Newburgh, New York, Newport News, Virginia, Peoria, Illinois, Santa Barbara, Californië, State College, Pennsylvania, Wilkes-Barre, Pennsylvania.

Verwante lectuur:

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *