Delta is een van de vijf luchtvaartmaatschappijen die de Nederlandse overheid aanklagen wegens hoeden op de luchthaven van Schiphol in Amsterdam

Noot van de redactie: dit bericht is gecorrigeerd om de CEO van KLM correct te identificeren.

Delta Air Lines en vier andere luchtvaartmaatschappijen klagen de Nederlandse regering aan vanwege het besluit om vluchten op Amsterdam Airport Schiphol (AMS) te beperken.

Vorige maand vroegen wetgevers in Nederland AMS om het aantal jaarlijkse vluchten tot september 2024 te beperken tot 460.000, een daling ten opzichte van de vorige limiet van 500.000.

De limiet werd aanvankelijk verkocht als een tijdelijke maatregel om de druk op de noodlijdende operaties van Schiphol te verlichten, terwijl de vraag naar reizen toenam naarmate de industrie herstelde van de COVID-19-pandemie. Vervolgens hebben de autoriteiten het opgenomen in een campagne om de geluidsoverlast rond de luchthaven te verminderen en een bredere impact te hebben op de ecologische voetafdruk.

Delta, easyJet, TUI, KLM en Turkish Airlines Corendon, die de beslissing “onbegrijpelijk” noemen, hebben gezworen de beslissing voor de rechtbank aan te vechten, met het argument dat het hun bedrijf, de bredere economie en reizigers zal schaden.

Geluidshinder is een zorg voor de bebouwde kom rond de luchthaven. Vliet/Getty Images

“Luchtvaartmaatschappijen hebben al miljarden euro’s geïnvesteerd om doelstellingen op korte en lange termijn te halen, in overeenstemming met hun decarbonisatietrajecten en overheidsbeleid, terwijl de rechtvaardiging van de regering afhangt van operationele beperkingen zonder alternatieve praktische oplossingen voor de impact van geluidsreductie te overwegen. ‘, aldus de luchtvaartmaatschappij in een verklaring. Gezamenlijke verklaring.

Ze zeiden dat het besluit in strijd was met de nationale, Europese en internationale wetgeving en “onnodig, schadelijk en zonder passend bewijs” was.

Gerelateerd: Hoe ik de wachtrijen van 6 uur op Amsterdam Airport Schiphol heb vermeden – en dat kan jij ook

De uitdaging, geleid door de KLM Groep, die goed is voor 60% van het luchthavenverkeer, wordt ondersteund door de luchtvaartindustrie-instanties voor Europa en de Association of Airlines in European Regions.

Abonneer u op onze dagelijkse nieuwsbrief

Ook de International Air Transport Association heeft zich bij de discussie aangesloten. Het besluit is in strijd met de internationale luchtvaartregels van het Verdrag van Chicago, dat in 1944 de regels vastlegde voor het luchtruim, de registratie van vliegtuigen, veiligheid, beveiliging en duurzaamheid.

Het gevaarlijke precedent dat deze illegale aanpak geen andere keuze liet dan aanvechten [the government] In de rechtbank zei IATA General Manager Willie Walsh in een verklaring.

“Door te kiezen voor een willekeurig vluchtplafond, negeert de Nederlandse regering volledig zowel de inspanningen van de industrie om koolstofarm te worden als de sociale en economische voordelen van vliegen, waardoor de connectiviteit drastisch wordt verminderd”, zegt William Veit, die de Nederlandse activiteiten van EasyJet leidt. .

KLM-CEO Marjane Rentel voegde haar eigen perspectief toe. “We omarmen de doelen die zijn gesteld om het geluidsniveau en de CO2-uitstoot te verminderen, miljarden te investeren in vlootvernieuwing en SAF-aankopen die uiteindelijk deze doelen zullen vervangen, terwijl we ons netwerk behouden dat 170 bestemmingen over de hele wereld bedient”, zei ze.

Gerelateerd: London City Airport elimineert 100 ml vloeibare basis met Pasen

“Dit is goed nieuws voor de miljoenen mensen die jaarlijks met KLM vanuit Nederland reizen, zowel zakelijk als privé, en voor de vrachtindustrie”, vervolgde hij. Hij moest juridische stappen ondernemen.”

Schiphol zei dat ze “spijt had” van de rechtszaak, maar de dekking verdedigde als een “noodzakelijke bemiddelingsstap”.

Het is ons onder andere bekend dat KLM een kort geding is begonnen tegen de Nederlandse overheid, laat het ministerie van Infrastructuur weten aan Reuters.

Elders is JetBlue verwikkeld in zijn eigen strijd met de Nederlandse overheid nadat het hard campagne heeft gevoerd voor kansen op Schiphol. De in New York gevestigde luchtvaartmaatschappij had eerder de Airport Authority gevraagd om tijdslots te geven die toebehoorden aan Aeroflot en Flybe, aangezien deze momenteel niet worden gebruikt. Dit verzoek werd afgewezen, dus JetBlue vroeg het Amerikaanse ministerie van Transport om deel te nemen.

JetBlue wil dat DOT KLM vraagt ​​om twee slots af te staan ​​voor gebruik. Het beweerde vorige maand in een aanvraag dat de Nederlandse regering de luchtvervoersovereenkomst tussen de Verenigde Staten en de Europese Unie schond door er niet voor te zorgen dat JetBlue alle exploitatievergunningen had, inclusief slots, die nodig zijn om internationaal luchtvervoer op Amsterdam Airport Schiphol uit te voeren.

Wat is het effect op passagiers?

Schiphol heeft in 2022 een van de slechtste zomers van alle luchthavens in Europa doorstaan ​​terwijl het probeert te herstellen van de pandemie. Ramon van Vliemen/ANP/AFP/Getty Images

Als de betwisting van de luchtvaartmaatschappijen het besluit niet terugdraait, zal de tijd leren welk effect het zal hebben op de passagiers. De ingezeten luchtvaartmaatschappijen beweren op zijn minst dat de capaciteitsvermindering de reis- en connectiviteitsopties aanzienlijk zal verminderen voor consumenten die van of naar Amsterdam willen vliegen.

Bovendien is het laatste wat iemand wil een herhaling van afgelopen zomer, toen Schiphol een van de ergste instortingen onderging van alle luchthavens in Europa toen het reizen werd hervat nadat pandemische beperkingen waren opgeheven.

Een stormloop van vakantiehongerige reizigers belemmerde de activiteiten van het centrum omdat het worstelde om aan de sterke stijging van de vraag te voldoen. De angst voor de komende zomer neemt nu toe. Het seizoen zal naar verwachting drukker zijn dan vorig jaar, aangezien luchtvaartmaatschappijen voor het eerst sinds het begin van de pandemie dichter bij het niveau van vóór 2019 komen.

Vanwege een onopgelost tekort aan arbeidskrachten heeft de luchthaven al gezegd dat het een limiet van 66.000 passagiers per dag zal opleggen voor het Europese vakantieseizoen 2023 in mei.

Door het personeelstekort konden de luchthavenchefs niet anders dan doorgaan met het beperken van het aantal passagiers. Evert Elzinga/ANP/AFP/Getty Images

De problemen bleven zich opstapelen op de luchthaven. De Telegraaf meldde vorige maand dat luchthavenbazen door een tekort aan bagageafhandelaars en grondpersoneel geen andere keuze hebben dan door te gaan met passagierslimieten.

“Het vasthouden aan het maximum aantal vertrekkende passagiers helpt ook bij het omgaan met operationele veranderingen, zoals vluchtvertragingen of vertrekken”, zegt een insider van de luchthaven tegen De Telegraaf. “Bijna alle partijen op de luchthaven zijn onderbemand en onverwachte veranderingen kunnen leiden tot vertragingen voor de hele luchthavenoperatie op Schiphol.”

KLM, wier passagiers vorig jaar te maken kregen met massale annuleringen en bagageproblemen, waarschuwde deze zomer voor meer problemen voor passagiers. “Het personeelstekort in sommige verwerkers kan leiden tot vliegtuigvertragingen, wat ook een van onze vliegtuigen kan vertragen en zo onze operaties kan beïnvloeden”, zegt KLM tegen de krant.

Opgemerkt moet worden dat deze nieuwste cap voornamelijk werd verkocht als reactie op bezorgdheid over het milieu in plaats van een personeelstekort.

Van haar kant doet KLM haar best om reizigers aan te moedigen om met vervoer over land te komen in plaats van met een van haar korte reizen. Het werkt samen met NS (Nederlandse Spoorwegen) en de Franse operator Thalys aan levensvatbare treinalternatieven voor passagiers die korte reizen naar de luchthaven maken.

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *