De belangrijkste fouten die je moet vermijden tijdens het reizen tijdens het orkaanseizoen

Vakantie…zijn ze niet geweldig? Er is niets beters dan in de zomer of herfst naar een prachtig tropisch eiland in het Caribisch gebied, Florida of de Golfkust te gaan. Een vakantie kan geweldig zijn, dat wil zeggen, totdat een tropisch moessonweer of een orkaan uw bestemming treft. Dan kan de vakantie een enorme hoofdpijn worden of iets ergers.

Aangezien het orkaanseizoen van 2024 naar verwachting een van de meest actieve ooit zal zijn, is het belangrijk om je voor te bereiden op reizen tijdens het belangrijkste orkaanseizoen. Wat kan helpen bij tropisch weer? Reisverzekering.

“Reisverzekeringen zijn een essentieel onderdeel geworden van de reisplanning voor reizigers die tijdens het Atlantische orkaanseizoen op vakantie zijn in het Caribisch gebied of de zuidoostkust.” [June through November]Zegt Stan Sandberg, mede-oprichter van TravelInsurance.com:

GERELATEERD: Het orkaanseizoen is hier: TPG’s stormgids voor reizigers

Maar zelfs als u een dekking aanschaft of denkt dat uw creditcardreisverzekering dekking biedt, kan er nog steeds veel misgaan.

Wil je hoofdpijn veroorzaakt door orkanen vermijden? Lees verder om de meest voorkomende fouten te leren die u moet vermijden tijdens het reizen tijdens het orkaanseizoen.

Een palmboom wappert in de wind in Bermuda terwijl orkaan Fiona nadert. SEBASTIEN VUAGNAT/AFP/GETTY IMAGES

Ik denk dat het orkaanseizoen vroeg in de herfst eindigt

“Sommige mensen realiseren zich niet dat het orkaanseizoen niet beperkt is tot de zomermaanden”, zegt Beth Goodlin, president van Aon Affinity Travel Practice.

Volgens Goodlin duurt het orkaanseizoen zelfs tot 30 november. Je moet dus tot begin december het weer en je reisverzekering voortdurend in de gaten houden.

Sluit geen reisverzekering af voordat de storm een ​​naam heeft gekregen

Als er één ding is dat u moet onthouden over het beschermen van uw vakantie-investering tijdens het orkaanseizoen, dan is het dit: zodra er een storm wordt genoemd, is het te laat om een ​​reisverzekering af te sluiten.

Dagelijkse nieuwsbrief

Beloon uw inbox met de TPG Daily-nieuwsbrief

Sluit u aan bij ruim 700.000 lezers voor het laatste nieuws, uitgebreide handleidingen en exclusieve aanbiedingen van TPG-experts

Hier zit een belangrijke reden achter.

“De verzekering dekt het onverwachte, dus zodra iets als ‘verwacht’ wordt beschouwd – in dit geval: ‘Wanneer een tropische storm of orkaan wordt genoemd – kun je niet langer dekking krijgen voor die storm.’

Nationale Oceanische en Atmosferische Administratie

Wacht met het kopen van een reisverzekering tijdens het orkaanseizoen

Het is dus geen verrassing dat alle door ons geïnterviewde reisverzekeringsexperts hetzelfde advies gaven als u van plan bent te reizen in een periode waarin orkanen kunnen voorkomen. Ze raden aan om dekking aan te schaffen zodra u uw reis boekt.

Als u berichten ziet dat een orkaan op het punt staat uw bestemming te bereiken of uw thuisluchthaven zou kunnen sluiten, heeft u waarschijnlijk de kans al gemist om uw vlucht te verslaan.

U denkt dat u uw reis kunt annuleren omdat een orkaan uw bestemming treft

“Een veel voorkomende misvatting is dat als een orkaan in de buurt van je bestemming toeslaat, je je vakantie kunt annuleren en van de dekking kunt profiteren”, zegt Hammer.

Maar het feit dat een orkaan eerder grond op uw beoogde vakantiebestemming heeft veroorzaakt dan u, betekent niet noodzakelijkerwijs dat u uw reservering kunt annuleren en een compensatie kunt ontvangen.

Volgens Hummer ben je gedekt als je hotel onbewoonbaar is, wat betekent dat het niet open is of geen elektriciteit of stromend water heeft. Als de omgeving echter schade oploopt maar het hotel open blijft, ‘bent u verantwoordelijk voor het betalen van uw vakantie’.

Niet wetende wat uw reisverzekering dekt

De meeste uitgebreide reisverzekeringsplannen omvatten dekking voor reisannulering en -onderbreking, dekking voor reisvertraging en dekking voor verlies en vertraging van bagage.

“Een reisannulering of -onderbreking vergoedt u voor vooruitbetaalde, niet-restitueerbare uitgaven die verloren of ongebruikt zijn als gevolg van een orkaan die het bereiken van uw bestemming onmogelijk maakt”, zegt Sandberg. Veel plannen bieden ook dekking in het geval van een gedwongen evacuatie op de bestemming. Sommige plannen bieden ook dekking in het geval van een gedwongen evacuatie op de bestemming. De aanwezigheid van een orkaanwaarschuwing van de National Oceanic and Atmospheric Administration op uw bestemming tijdens de data van uw reis.

De reisvertragingsdekking vergoedt u voor onverwachte reiskosten, zoals eten, vervoer, internetdiensten en accommodatie wanneer uw vlucht voor langere tijd is vertraagd.

“Houd er echter rekening mee dat vluchtvertraging doorgaans geen gedekte reden voor annulering is, en dat de meeste polissen u niet vergoeden als u besluit te annuleren vanwege vluchtvertraging”, zegt Goodlin. “Uw voordelen kunnen echter een compensatie omvatten voor het deel van uw reis dat u heeft gemist. Sommige voorwaarden voor vluchtvertragingen vereisen, om van toepassing te zijn, een minimale vertragingsduur, die kan variëren van vier tot twaalf uur. Sommige voorwaarden kunnen ook betrekking hebben op vertragingen veroorzaakt door Over specifieke risico’s, zoals een orkaan die je bestemming treft en je dwingt om vroegtijdig te vertrekken.”

Nationale Oceanische en Atmosferische Administratie

Vertrouw op het creditcardbeleid om u te dekken

Volgens Hammer is dit erg moeilijk, omdat veel reizigers creditcards met reisrechten bij zich hebben, waaronder een reisvertragingsverzekering, en daarom denken dat ze beschermd zijn in het geval van weersomstandigheden zoals een orkaan.

“Het probleem met creditcarddekking is dat de dekking erg laag is, ongeveer $ 5.000 voor Medicare”, zegt ze.

Dit is veel minder dan wat u in een echte noodsituatie nodig zou hebben.

“Houd er rekening mee dat uw creditcard niets dekt wat niet met die kaart is gekocht”, zegt Hammer. “Dus als je niet je hele reis met die kaart betaalt of als andere mensen in je gezelschap een andere betaalmethode gebruiken, ben je niet volledig gedekt.”

Koop geen polis met een 24-uurs helpdesk

Als er een polis is die minder kost, maar geen 24-uurs hulp biedt, sla deze dan over.

“Zorg ervoor dat u een polis aanschaft die 24/7 hulp biedt”, zegt Hammer.

Ze voegde eraan toe dat als je in een situatie verkeert waarin een orkaan de luchthaven heeft gesloten, “eerst je reisverzekeringsmaatschappij moet bellen, aangezien zij de hotels en maaltijden kunnen betalen terwijl je aan de telefoon wacht met de luchtvaartmaatschappij.”

Krijgt niet voldoende dekking

Hoewel u tijdens het orkaanseizoen geen premie hoeft te betalen voor een reisverzekeringspakket, moet u wel voldoende dekking hebben om thuis te komen en eventuele noodsituaties te dekken.

Volgens Hummer bedraagt ​​het minimum dat je pakket moet bevatten $50.000 voor medische zorg en $100.000 voor medische zorg.

Vergeten dat er thuis ook een tornado kan gebeuren

Een reisverzekering kan nog steeds nuttig zijn, zelfs als u niet naar een tropisch gebied reist.

“Stel dat u in South Carolina woont, maar dat u een cruise naar Alaska plant”, zegt Goodlin. “Terwijl u zich voorbereidt op uw droomvakantie, treft een orkaan de kust en verwoest uw huis. Wat kunt u doen? Als u een reisverzekering heeft afgesloten en uw huis wordt onbewoonbaar, kan dit een gedekte reden zijn om de reis te annuleren.”

Dit is zeker een worstcasescenario, maar het is een goede herinnering dat tornado’s thuis of onderweg kunnen voorkomen, afhankelijk van uw herkomst en bestemming.

Exorbitante bedragen betalen voor orkaandekking

“Koop de goedkoopste polis met de dekking die je nodig hebt”, zegt Hammer.

Ze stelt voor om een ​​vergelijkingsmachine te gebruiken, en ze weet dat ‘alleen omdat u meer betaalt, niet betekent dat u meer dekking krijgt’.

Ze legt uit dat verschillende reisverzekeringsmaatschappijen verschillende formules hebben en rekening houden met verschillende factoren, zoals leeftijd en bestemming. Vaak variëren de prijzen terwijl de dekking dat niet doet. Zorg er in plaats daarvan voor dat u de hierboven beschreven dekking en hulp krijgt en kies de goedkopere optie.

Gerelateerd lezen:

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *