Beste creditcards voor studenten

Krediet opbouwen als student is een essentiële stap naar een financieel verantwoord leven, omdat het je helpt een sterke relatie op te bouwen met het geld (en het plastic!) in je portemonnee. Het openen van uw eigen kredietlijn als jongvolwassene kan lastig zijn, maar de voordelen op de korte en lange termijn vallen niet te ontkennen.

In de niet al te verre toekomst zal het belangrijk zijn om een ​​kredietlijn op uw naam te hebben als u een autolening of hypotheek wilt aanvragen of zelfs goedkeuring wilt krijgen voor een huurovereenkomst voor uw eerste appartement.

Van voordelige creditcards die geld terug bieden, perfect voor een student met een bestaande (maar beperkte) kredietgeschiedenis tot studentencreditcards die speciaal zijn ontworpen voor beginners zonder tegoed: hier vindt u de perfecte mix van op maat gemaakte creditcards zonder jaarlijkse kosten om aan de behoeften van uw student te voldoen.

Beste creditcards voor studenten

Informatie voor het Discover it Student Cash Back-programma werd onafhankelijk verzameld door The Points Guy. De kaartgegevens op deze pagina zijn niet gecontroleerd of verstrekt door de kaartuitgever.

Vergelijk de beste creditcards voor studenten

creditcardBeste voorBeloningspercentageJaarlijkse kostenOp jacht naar onbeperkte vrijheidVast krediet 5% cashback op reizen gekocht via Chase Travel℠ en op Lyft-ritten (Lyft-ritten tot en met maart 2025) 3% cashback op drogisterijaankopen en restaurantdiners, inclusief in aanmerking komende afhaal- en bezorgservice 1,5% op alle overige aankopen $ 0Capital One SavorOne Student Cash Rewards-creditcardDe meeste studenten krijgen tot en met 14 november 10% cashback op Uber- en Uber Eats-aankopen. 3% cashback op populaire restaurants, entertainment, streamingdiensten en boodschappen (exclusief grote winkels zoals Walmart® en Target®). 1% contantkorting op alle andere aankopen $ 0 (zie tarieven en vergoedingen)Capital One Quicksilver Student Cash Rewards-creditcardStudeer in het buitenland 1,5% cashback op alle aankopen $ 0 (zie tarieven en vergoedingen)Citi dubbele geldkaartForfaitaire cashback 2% cashback op elke aankoop — 1% op aankoop en 1% op factuurbetaling Totaal 5% cashback op hotels, autoverhuur en attracties geboekt via het Citi Travel℠-portaal tot en met 31 december $ 0Ontdek het Cashback voor StudentenGoede scores Meld u elk kwartaal aan en verdien 5% op uw eerste $ 1.500 aan aankopen in roterende driemaandelijkse bonuscategorieën 1% op alle andere aankopen $ 0

Hoe ik de beste creditcards voor studenten koos

Bij het bepalen van de beste creditcards voor studenten heb ik gekeken naar verschillende factoren die het belangrijkst zijn voor jongeren. Ik analyseerde factoren zoals het gemak van goedkeuring, studentgerichte beloningsstructuren en kaarten die geen buitenlandse transactiekosten in rekening brengen.

Ik heb me ook uitsluitend gericht op creditcards waarvoor geen jaarlijkse kosten in rekening worden gebracht. Hoewel veel creditcards met geweldige beloningen op de markt een grote waarde hebben die de jaarlijkse kosten goedmaakt, is het altijd het beste om langzaam te beginnen met een kaart die geen jaarlijkse kosten in rekening brengt in het begin van uw krediettraject.

Gerelateerd: Waarom Citi Rewards+ geweldig is voor studenten

Hoe werken studentencreditcards?

Studentencreditcards zijn bedoeld voor personen van 18 jaar of ouder die geen kredietgeschiedenis of creditcard op hun naam hebben. Om deze reden zijn ze veel gemakkelijker om goedgekeurd te worden en vereisen ze vaak geen voorafgaande goede of uitstekende kredietscore.

Dagelijkse nieuwsbrief

Beloon uw inbox met de TPG Daily-nieuwsbrief

Sluit u aan bij ruim 700.000 lezers voor het laatste nieuws, uitgebreide handleidingen en exclusieve aanbiedingen van TPG-experts

Uitgevers zijn doorgaans strenger in het maken van onderscheid tussen gekwalificeerde en niet-in aanmerking komende aanvragers van creditcards van een hoger niveau.

Topalov/Getty
Voor het grootste deel werken studentencreditcards op dezelfde manier als de meeste creditcards. U krijgt een kredietlimiet toegewezen die het maximale bedrag vertegenwoordigt dat u voor die maand van die specifieke kaart kunt lenen.

U moet het geleende bedrag vervolgens terugbetalen vóór de vervaldatum waarop u uw creditcardafschrift ontvangt, om rente te voorkomen. Om deze reden is het belangrijk om te onthouden dat creditcards geen gratis geld zijn.

Hoewel het beheren van uw financiën en het hebben van een creditcard op uw naam grote stappen zijn om een ​​onafhankelijke volwassene te worden, moet u uw account regelmatig controleren en uw uitgaven bijhouden om uw FICO-score op het goede spoor te krijgen.

Gerelateerd: TPG’s tien geboden voor creditcards

Bouw krediet op als student

Voordat u als student krediet opbouwt, leert u meer over de wereld van creditcards en beloningen. Begin met het gratis controleren van uw kredietrapporten, en u zult zeker een kaart vinden die past bij uw score, behoeften en bestedingspatroon. Begrijp de terminologie van creditcards, inclusief de volgende termen:

Jaarlijkse kosten: Hoewel studentencreditcards doorgaans geen jaarlijkse kosten met zich meebrengen, vereisen veel creditcards met premium beloningen een jaarlijkse betaling om de kaart op uw naam te houden.Kredietlimiet: Nadat uw creditcard is goedgekeurd, ontvangt u een kredietlimiet. Dit is het maximale bedrag dat de uitgevende instelling u tijdens die terugbetalingscyclus op die specifieke kredietlijn zal geven. Het percentage van uw kredietlimiet dat u gebruikt, uw kredietgebruiksgraad genoemd, speelt een rol in uw kredietscore.Beloningen: Veel creditcards bieden beloningen in de vorm van geld terug, punten of airline miles. Er zijn veel inwisselingsopties, variërend van het gebruik van uw beloningen voor een saldo op uw account tot gedetailleerde reisinwisselingen via overdrachtspartners. In onze beginnersgids voor punten en mijlen kunt u alles leren over hoe u aan de slag kunt gaan in de wereld van beloningen.Buitenlandse transactiekosten: Sommige creditcards brengen kosten in rekening als ze buiten de Verenigde Staten worden gebruikt. Deze kosten heffen doorgaans alle beloningen op die u verdient met aankopen, dus zorg ervoor dat u kaarten gebruikt die geen rekening houden met buitenlandse transactiekosten als u naar het buitenland reist.

Tips voor ouders over studentencreditcards

Uw tiener helpen zijn eerste creditcard te krijgen kan een stressvol proces zijn, maar het is de moeite waard. Uw kinderen verantwoord leren omgaan met krediet is een waardevolle vaardigheid voor hun financiële leven – en voor uw gemoedsrust.

Als u er nog steeds niet zeker van bent dat uw student al een eigen kredietlijn opent, kunt u hem of haar als geautoriseerde gebruiker altijd aan uw persoonlijke account toevoegen. Dit kan meestal rechtstreeks via de creditcardmaatschappij, online of telefonisch worden gedaan.

Ook al bent u de enige debiteur en bent u maandelijks verantwoordelijk voor het betalen van het daadwerkelijke afschriftsaldo, het toevoegen van uw kind aan uw rekening heeft aanzienlijke voordelen.

BECK/Getty-afbeeldingen

Het allerbelangrijkste is dat, zolang de rekening goed wordt beheerd, uw kinderen waarschijnlijk een verhoging van hun persoonlijke kredietscore zullen krijgen en meer diepgang aan hun kredietgeschiedenis zullen toevoegen.

Als de kaartuitgever deze informatie aan zijn kredietbureaus doorgeeft, kan het toevoegen van uw kinderen aan uw account hen FICO-voordelen opleveren wanneer ze klaar zijn om een ​​persoonlijke kaart op hun naam aan te vragen.

Gerelateerd: Mijn reis in mijn eerste jaar in de wereld van kaarten en punten

Veelgestelde vragen over studentencreditcards

Moet ik een baan hebben om in aanmerking te komen voor een studentencreditcard?

Hoewel bij de meeste creditcardaanvragen u uw jaarinkomen moet invoeren, heeft u voor de meeste studentencreditcards geen officiële functietitel nodig om in aanmerking te komen. Veel deeltijdbanen, stages en zelfstandig ondernemerschap zijn acceptabel als vorm van inkomen bij het aanvragen van een studentencreditcard.

Als u weinig of geen inkomen heeft, kunt u overwegen om uw ouder of voogd u als geautoriseerde gebruiker aan hun account te laten toevoegen. Goedgekeurd worden voor welke creditcard dan ook, zelfs beveiligde creditcards, is uiterst moeilijk zonder enig inkomen van betekenis. U hoeft niet elk jaar een inkomen met dubbele cijfers te verdienen, maar u moet wel genoeg verdienen zodat een kredietverstrekker zich op uw gemak kan voelen om u een kredietlijn te verstrekken.

Hoe oud moet ik zijn om in aanmerking te komen voor een studentencreditcard?

Zolang je een student bent aan een twee- of vierjarige universiteit, 18 jaar of ouder bent, een Amerikaans staatsburger bent en een bepaald gedocumenteerd inkomen hebt, ben je de ideale kandidaat voor een studentencreditcard.

Drazin/Getty-afbeeldingen

Als u jonger bent dan 21 jaar en niet kunt bewijzen dat u in aanmerking komt voor een creditcard, heeft u mogelijk de mogelijkheid om een ​​garantsteller (meestal een ouder of voogd) te krijgen die de verantwoordelijkheid voor uw betalingen op zich kan nemen als u dat niet doet maand.

Houd er echter rekening mee dat dit van invloed kan zijn op de kredietscores van de student en de accountpartner, aangezien het missen van een enkele betaling een aanzienlijke impact kan hebben op uw kredietscores.

Wat moet ik doen als mijn creditcardaanvraag wordt afgewezen?

Het kan frustrerend zijn als een creditcardaanvraag wordt afgewezen, maar dit hoeft niet het einde van uw krediettraject te zijn. Technisch gezien hebben uitgevers 30 dagen de tijd om op een creditcardaanvraag te reageren. Vaak reageert u echter binnen enkele weken door een formele kennisgeving van uw afwijzing te sturen met een reden (of redenen) waarom u niet wordt goedgekeurd.

De belangrijkste reden voor studenten is waarschijnlijk een onvoldoende kredietgeschiedenis, vooral als je een creditcard aanvraagt ​​die niet specifiek voor studenten bedoeld is.

Er kunnen echter nog andere veel voorkomende redenen zijn waarom de aanvraag van een jongere wordt afgewezen, zoals de informatie op uw aanvraag die niet overeenkomt met de informatie die bij het kredietbureau is geregistreerd.

Frisse Splash/Getty-afbeeldingen

Het niet hebben van een betekenisvol inkomen is ook een van de belangrijkste redenen waarom uw aanvraag kan worden afgewezen.

Als uw aanvraag voor een creditcard wordt afgewezen, raden wij u aan contact op te nemen met de creditcardmaatschappij en te kijken of u met een vertegenwoordiger over hun beslissing kunt spreken. Banken bieden een heroverwegingslijn waar klanten in beroep kunnen gaan tegen hun beslissing over een creditcardaanvraag.

Zorg ervoor dat uw identiteits- en inkomensgegevens correct zijn voordat u belt, zodat u eventuele vragen van de vertegenwoordiger kunt beantwoorden. Het ergste dat kan gebeuren is dat het besluit van de uitgevende instantie niet wordt ingetrokken. In dit geval zal uw kredietscore waarschijnlijk met slechts een paar punten dalen als gevolg van een nader onderzoek naar uw kredietwaardigheid, maar deze dalingen zijn tijdelijk en de scores verbeteren meestal snel.

Wat gebeurt er met mijn collegekaart na afstuderen?

Over het algemeen raad ik aan om uw eerste creditcard altijd open te houden. Het kan echter voorkomen dat je bang bent dat je studentenkaart na het afstuderen wordt gesloten. Ze zijn tenslotte voor studenten, niet voor volwassenen in de beroepsbevolking.

Gelukkig zullen kredietverstrekkers je studentenkaart doorgaans herclassificeren in plaats van sluiten. Je account blijft hetzelfde, maar de uitgever bezorgt je een niet-studentenversie van je kaart. Als alternatief kan de uitgever toestaan ​​dat je je studentenkaart behoudt ondanks dat je afgestudeerd bent, zoals het geval is bij Discover.

Als je overstapt op grotere en betere kaarten, vergeet dan niet om af en toe je oude studentenkaart op te laden. Uitgevers kunnen uw kredietlimiet verlagen of zelfs uw account sluiten als u uw kaart gedurende langere tijd niet gebruikt.

Kortom

Studenten hebben veel opties als het gaat om het kiezen van hun eerste creditcard. Hoewel de beste kaart voor jou uiteindelijk afhangt van het soort beloningen dat je wilt, biedt elke kaart op onze lijst geweldige beloningen zonder jaarlijkse kosten. Velen van hen helpen positieve financiële gewoonten te versterken, en de meeste zijn gemakkelijker goedgekeurd te krijgen dan andere beloningskaarten.

Als u een bestaande kredietgeschiedenis heeft, is de Chase Freedom Unlimited of Citi Double Cash Card de perfecte kaart om een ​​relatie op te bouwen met een premiumuitgever. Als je een complete nieuweling bent in het kredietspel, is de Capital One SavorOne Student- of Capital One Quicksilver Student-kaart een uitstekende keuze.

Solliciteer hier: Chase Freedom Unlimited
Solliciteer hier: Capital One Save One voor studenten
Solliciteer hier: Capital One Quicksilver voor studenten
Solliciteer hier: Stad dubbel geld

GERELATEERD: 5 fouten die u moet vermijden bij het verkrijgen van uw eerste creditcard

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *