Amex Platinum- en Gold-kaarthouders: er komen wijzigingen in hun Uber Cash-voordelen

Als je dat hebt American Express® Gold-kaart of De Platinum®-kaart van American ExpressLuister: uw Uber-voordelen staan ​​op het punt te veranderen.

Binnenkort moet je met een Amex-kaart betalen om een ​​Uber-transactie te doen, en moet je de nieuwste versie van de Uber-app downloaden om je Uber Cash te kunnen gebruiken.

We hebben enkele meldingen gehoord van kaarthouders die specifieke meldingen over deze wijziging in hun rekeningen hebben ontvangen. Hoewel velen van ons bij TPG nog geen bericht van Amex hebben ontvangen, bevatten de officiële pagina’s voor Uber-voordelen op Amex Gold en Amex Platinum nu een notitie waarin de verandering op 8 november wordt uiteengezet.

Wijzig de Amex Uber-voordelen

Het werkt als volgt: Zolang uw Uber Cash-kaart als betaalmethode aan uw Uber-account is gekoppeld, wordt Uber Cash aan het begin van elke maand rechtstreeks op uw rekening gestort.

Momenteel kun je elke kaart gebruiken om voor een transactie te betalen als deze meer kost dan Uber Cash in je account. Dit is geweldig voor degenen onder ons die andere kaarten hebben die meer ritten opleveren, omdat we Uber Cash van onze gekoppelde Amex-kaart kunnen gebruiken en vervolgens kunnen betalen met een kaart die meer dan 1 punt per dollar verdient op eventuele resterende Uber-kosten.

Vanaf 8 november moet u echter een Amex-kaart als betaalmethode gebruiken om Uber Cash op uw rekening te kunnen gebruiken. En afhankelijk van de Amex-kaarten die je in je portemonnee hebt, kan deze wijziging de beloningen voor frequente Uber-passagiers aanzienlijk verlagen.

Dagelijkse nieuwsbrief

Beloon uw inbox met de TPG Daily-nieuwsbrief

Sluit u aan bij ruim 700.000 lezers voor het laatste nieuws, uitgebreide handleidingen en exclusieve aanbiedingen van TPG-experts

Patrick T. Fallon/Bloomberg/Getty Images

Als u bijvoorbeeld de Chase Sapphire Preferred®-kaart als uw primaire betaalmethode gebruikt en moet overstappen op een Platinum- of Gold-kaart, gaat u van 3 Chase Ultimate Rewards-punten per dollar naar slechts 1 American Express Membership Rewards-punt per dollar. dollar op uw Uber-ritten – Wat u volgens TPG-beoordelingen van september 2024 van een rendement van meer dan 6% naar een rendement van 2% brengt.

Maar het is niet allemaal slecht nieuws. Als u net als ik uw Amex Gold Uber Cash-kaart voornamelijk gebruikt voor Uber Eats-bestellingen, wordt dit mogelijk niet als een wijziging beschouwd. Ik gebruik altijd de Amex Gold-kaart voor Uber Eats-bestellingen, omdat je hiermee 4 punten krijgt per dollar die je uitgeeft als je uit eten gaat bij restaurants, inclusief afhalen in de VS. Maar als u een Amex Platinum-kaart heeft en/of de Uber Cash-kaart voornamelijk gebruikt voor rittenbestellingen, kan dit een verandering in uw Uber-inkomsten betekenen.

Houd er rekening mee dat u elke Amex-kaart als betaalmethode kunt gebruiken om Uber Cash te gebruiken, niet alleen de kaart met deze functie. Dit betekent dat als u bijvoorbeeld een American Express® Green Card heeft, u deze kunt gebruiken om 3 punten per dollar te verdienen tijdens uw Uber-rit.

Informatie over de American Express Green Card werd onafhankelijk verzameld door The Points Guy. De kaartgegevens op deze pagina zijn niet gecontroleerd of verstrekt door de kaartuitgever.

Kortom

Vanaf 8 november moeten Amex Platinum- en Amex Gold-kaarthouders een Amex-kaart als betaalmethode gebruiken om de maandelijkse Uber Cash-functie te kunnen gebruiken. Afhankelijk van welke Amex-kaarten je hebt en hoe je Uber Cash gebruikt, vereist deze wijziging mogelijk enkele aanpassingen aan je koopgedrag.

Het zal echter nog steeds relatief eenvoudig zijn om volledig te profiteren van uw maandelijkse Uber Cash-voordelen op uw Amex Gold- en Amex Platinum-kaarten.

GERELATEERD: Hoe u uw Amex Uber-tegoed kunt gebruiken

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *