Yosemite National Park gedeeltelijk heropend – waartoe bezoekers toegang hebben

Er is goed nieuws en slecht nieuws voor iedereen die Yosemite National Park binnenkort wil bezoeken.

Ten eerste is het goede nieuws geweldig. Yosemite is gedeeltelijk heropend nadat ambtenaren gedwongen waren het park te sluiten toen er tot 4,5 meter sneeuw viel in het gebied.

Nu het slechte nieuws voor hoopvolle bezoekers. Terwijl het park is heropend, is het met wat parkambtenaren “beperkte diensten en toegang” noemen.

“Dit is een harde inspanning geweest van de National Park Service en Yosemite Hospitality-bemanningen”, zegt Scott Gediman, een parkwoordvoerder, volgens SFGate. “Ze maakten wegen vrij, maakten looppaden rond gebouwen vrij en groeven brandkranen.”

Dit is waarom heropening zo’n enorme onderneming is in Yosemite.

“Sinds 21 februari, toen de reeks stormen begon, heeft Yosemite Valley meer dan 21 inch neerslag gekregen en heeft Tuolumne Meadows meer dan 4,5 meter nieuwe sneeuw gekregen”, schreven Yosemite Park-functionarissen op Instagram. Zwaar materieel voor het reinigen van wegen van puin van aardverschuivingen. “Het park heeft in deze periode 22 steenverschuivingen, puinstromen en andere hellingstoringen langs parkwegen gedocumenteerd, waarvan de meeste zijn verzacht.”

huidige situatie

“De omstandigheden in Yosemite zijn erg besneeuwd”, aldus de National Park Service. “Yosemite Valley is open en biedt zeer beperkte diensten.”

Als je van plan bent om Yosemite binnenkort te bezoeken, volgt hier een kort overzicht van wat je kunt verwachten.

arcade

“Terwijl er in Yosemite Valley meerdere kilometers verharde paden worden omgeploegd, zijn alle wandelpaden bedekt met sneeuw”, legt de National Park Service uit. “Draag waterdichte schoenen en tractie-apparaten, want geploegde paden kunnen ijzig zijn. Wandelen op met sneeuw bedekte paden wordt niet aanbevolen. “

In het Yosemite Valley-gebied is bijvoorbeeld de Lower Yosemite Fall Loop Trail open, maar blijven gebieden buiten het pad gesloten.

Ondertussen is de Mist Trail vanaf de kruising met de John Muir Trail over de Vernal Fall-voetgangersbrug naar de top van Vernal Fall gesloten vanwege ijzige omstandigheden. Bovendien blijft de John Muir Trail tussen de kruising van Clark Point en de Panorama Trail gesloten vanwege wat de National Park Service ‘gevaarlijke ijsvorming’ noemt.

In het gebied Wawona en Mariposa Grove is het pad van Mariposa Grove richting Wawona afgesloten.

De Crane Flat is afgesloten voor Tuolumne Meadows, Soda Springs Road en de picknickplaats Lembert Dome.

Wegafsluiting

De enige manier om Yosemite te bereiken is via de Interstate 140.

El Portal Road en Yosemite Valley Trail zijn nu open. Hetch Hetchy Road is ook open, maar alleen tussen 8.00 en 17.00 uur

Wawona Road, een voortzetting van Interstate 41 vanuit Fresno, is afgesloten. Big Oak Flat Road en Tioga Road blijven gesloten.

Meer informatie over de huidige omstandigheden en wegafsluitingen vind je hier.

Accommodatie

Terwijl Yosemite is heropend, is het met wat ambtenaren een “beperkte” overnachting noemen.

Volgens de National Park Service zijn de “kampeerterreinen nog steeds bedolven onder de sneeuw en zullen ze niet onmiddellijk weer opengaan”.

weten voordat je gaat

Parkbeambten merken ook op dat andere diensten en gebieden in het park weer opengaan naarmate de herstelinspanningen worden voortgezet.

“Bezoekers moeten voorbereid zijn op de mogelijkheid van wegafsluitingen en vereisten voor bandenkettingen”, vervolgde de National Park Service.

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *