Is de opvouwbare kajak van Oru het waard? Diepgaande beoordeling

Welkom bij AFAR Approved: een diepe duik in de reisitems waar we helemaal door geobsedeerd zijn, die we nooit achterlaten en die we onze vrienden blijven vertellen.

Elke keer als ik een Oru-kajak uitstap, garandeer ik dat er iemand over het water zal roepen:
“Is dit ding opgevouwen?”
“Wat is dit?”
“Hoeveel kost dat? Hoeveel weegt het? Wie maakt het?”
“Kijk, Brian, het is gemaakt van die dingen die vouwen!”
alle. tijd. Maar dat is oke. Ik ben blij om te kletsen, want ik hou van deze boten. Ik zal hun vertegenwoordiger zijn in de jachthaven. Oorspronkelijk leende ik Oru’s Haven, een tandemkajak die met een paar kleine aanpassingen kan worden omgebouwd tot een grote soloboot, maar ik had er zoveel plezier mee dat ik uiteindelijk de Beach LT – de originele enkele kajak van het bedrijf – voor mezelf kocht.
Dus wat is er goed aan een Oru-kajak? Welnu, om de vragen van toeschouwers te beantwoorden: hij is extreem licht (de Beach LT weegt slechts 26 pond en de tandem 40 pond), vouwt zich op en ontvouwt zich in ongeveer 5 tot 10 minuten en is redelijk scherp geprijsd. Geprijsd op $ 899 voor toegang. (Oru Kayak biedt ook 0 procent financiering via Affirm, waar ik voor kan instaan).

Kajaks zijn gemaakt van opvouwbaar polypropyleen met nylon stroomlijnkappen en stretch neopreen.

Het ontwerp is na een paar keer heel slim en gemakkelijk in gebruik. Het vouwt het hele plastic vel open (eigenlijk 5 mm dubbellaags polypropyleen) en verandert het in een romp. Vervolgens maak je vier riemen aan de voorkant vast, een paar aan de achterkant, installeer je de schotten, treeplanken, een stoel of twee en een ondersteunende dwarsbalk, en je bent in principe klaar om te gaan. De voetsteunen en rugleuningen zijn allemaal verstelbaar met riemen, die ook dienen om alles opgevouwen bij elkaar te houden.
Mijn vijf jaar oude zoon en ik namen Tandem Haven mee naar de kalme wateren van Morro Bay aan de centrale kust van Californië, en ik lanceerde binnen enkele minuten, zelfs met zijn ‘hulp’. Het was comfortabel, soepel, stabiel, snel in het water en handiger dan een harde schaal of zelfs een opblaasbare kajak. Na een paar uur kajakken en het verkennen van verlaten stranden, stopten we hem weer in de kofferbak terwijl onze buren op de parkeerplaats nog bezig waren met het uitladen van hun equivalent van een knaller.

De Beach LT is ideaal voor rustige havens zoals Morro Bay.

De Beach LT is ideaal voor rustige havens zoals Morro Bay.

Ik hou gewoon van hoe draagbaar het is; Het vangt echt de zorgeloze geest van kajakken. We hebben ook rond Marina Del Rey in LA gevaren en ik ben van plan om het LT-strand naar Mission Bay in San Diego en Big Bear Lake te nemen, nou ja, waar ik maar wil.
De Beach LT kan een peddel tot 1,80 meter en 300 pond aan, en kan tot 33 bij 12 bij 29 inch meten, dus hij past gemakkelijk in de kofferbak van mijn auto. Ik kan hem over mijn schouder dragen met de draagriem en hem meenemen op lange paden of over rotsachtig terrein. (Er is ook een bundel in rugzakstijl, apart verkrijgbaar.)
Oru heeft in 2021 enkele stylingaanpassingen aangebracht aan het strand, waarbij de nieuwe modellen van 1 maart profiteerden van een nieuw riemsysteem in plaats van een verstevigingsstaaf, een comfortabelere stoel en voetsteun en een opnieuw ontworpen vloerplaatsysteem. In de Tandem Haven voegde het bedrijf een stabiele hengel toe die compatibel is met viscombinaties en bekerhouders, verbeterde enkele haken tot gespen en schakelde over op de nieuwe vloerplaat.

Misschien vlieg ik op een dag zelfs met mijn eigen kajak. Een eigenaar van een Oru heeft zijn auto meegenomen naar Californië, Hawaï, Texas, Florida en Wyoming, en zegt dat American, Southwest en United het als een standaard stuk ingecheckte bagage beschouwden (hoewel Delta $ 200 in rekening bracht).
Het bedrijf zegt dat de kajaks 20.000 keer kunnen worden uitgevouwen. Gezien mijn ervaring met hen tot nu toe deze zomer, kijk ik uit naar duizend avonturen waar er ook water is.

Uitgebreide lijn Oro-producten

Sinds ik Oro Kayak in 2020 voor het eerst heb geprobeerd, heeft het bedrijf verschillende nieuwe producten uitgebracht. Het lanceerde de Inlet, een kleinere en lichtere boot, evenals twee sportieve prestatiemodellen, de Bay ST en Coast XT. In het voorjaar van 2023 onthulde het het zwarte Beach LT Sport-model, dat slechts 28 pond weegt.

In januari 2023 heb ik de nieuwe Lake getest – de goedkoopste, lichtste en gemakkelijkste kajak van het bedrijf tot nu toe. Met een gewicht van slechts 17 lbs en bestaande uit slechts twee delen, is het veel gemakkelijker te dragen en te monteren dan de andere. Het komt ook voor een meer betaalbare prijs ($ 499).

Ik nam het mee naar Ventura Port, opende het en monteerde het in minder dan vijf minuten. Hoewel hij niet alle kenmerken heeft van sommige andere kajaks (zoals een voetsteun), was hij perfect comfortabel voor een uur peddelen. Ze werd gepasseerd door een golfbreker en een paar surfers in de open oceaan en was stabiel tijdens een lichte deining. Voor beginners is het een geweldige optie.

Koop nu:

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd in september 2020; Het is verschillende keren bijgewerkt om nieuwe producten weer te geven, voor het laatst in maart 2023.

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *