7 ongelooflijke fjordcruises die u kunt boeken in 2023

Varen door een glinsterende binnenwateren omringd door torenhoge kliffen en watervallen met besneeuwde toppen op de achtergrond is een van die ervaringen die je de adem beneemt – en die je diep nederig zal maken door de glorie van Moeder Natuur. Het hebben van zo’n geweldige ontmoeting is wat reizigers naar afgelegen uithoeken van de wereld trekt voor fjordcruises.

Of je nu een bezoek brengt aan de door UNESCO beschermde fjorden van Noorwegen, de Milford Sound in Nieuw-Zeeland, de ijskoude fjorden van Chili of andere bestemmingen over de hele wereld die bekend staan ​​om deze eeuwenoude onderwatervalleien, wees voorbereid op werkelijk adembenemende bezienswaardigheden. En je mag meer verwachten dan een oppervlakkige blik op natuurverschijnselen. Cruises die fjorden verkennen, stellen passagiers in staat om dieper te gaan en unieke perspectieven te bieden door middel van intieme excursies op een kajak of opblaasbare zodiac, of door vanuit vogelperspectief te kijken per helikopter, treinritten of wandelen in de bergen.

Hier zijn enkele van de meest verbazingwekkende fjorden en cruiseschepen die je er comfortabel en stijlvol zullen brengen.

Alaska

Of het schip nu Glacier Bay, College Fjord of Tracy Arm bezoekt, cruises te midden van de uitgestrekte wildernis van de Alaska Interior Passage bieden toegang tot gletsjers aan het begin van prachtige fjorden. Voor afvaarten die vanuit Seward varen, plan om de nacht door te brengen, zodat je aan boord van een kleine boot kunt gaan om het Kenai Fjords National Park te verkennen, met zijn fjorden, eilanden, gletsjers en een overvloed aan zeeleven, waaronder walvissen en speelse zeeotters. Misty Fjords National Monument, bezocht door kleine schepen en toegankelijk via excursies aan wal, is de gouden standaard van de fjorden van Alaska, een magische, vaak mistige plek waar je langs ijskoud blauw water vaart door nauwe doorgangen gevormd door gletsjers omgeven door slechts 900 meter hoge kliffen. hoge watervallen en dichte gematigde bossen.

Hoe te navigeren door de fjorden van Alaska

UnCruise Adventures bezoekt de Misty Fjords op zijn Alaska Fjords & Glaciers-route aan boord van de Wilderness Adventurer voor 60 passagiers, de Wilderness Explorer voor 74 passagiers en de Wilderness Discoverer voor 76 passagiers, met tarieven vanaf $ 4.800 per persoon. van Juneau of Ketchikan.

Niet alleen zijn de fjorden prachtig in Chili, maar sommige lokale bewoners zijn net zo schattig, zoals deze Magelhaense pinguïns.

Chili

De fjorden van Chili in Zuid-Amerika strekken zich uit over 1000 mijl langs de zuidwestelijke kust van Chili door Patagonië, beginnend bij Kaap Hoorn. Het staat bekend om zijn blauw getinte gletsjers, ijsbergen, ruige Andesbergen en ongerepte wildernis. De meest bekende van de steile fjorden is de smalle Garabaldi Fjord, waar gletsjers wolkenkrabbers bereiken. Het afgelegen dorp Tortel, volledig gebouwd op palen, wordt bezocht op routes in de omgeving. Hoogtepunten in het wild zijn de Andescondor, een van de grootste vogels ter wereld, samen met Magelhaenpinguïns, orka’s en bultruggen.

Hoe door de fjorden van Chili te navigeren

De schepen die bezoeken zijn grote schepen van Holland America Line en Celebrity Cruises, en kleinere schepen van lijnen zoals Azamara, Lindblad Expeditions, Silversea en Viking. French Line Ponant biedt in februari 2024 een cruise van 14 nachten aan op de 264 passagiers tellende L’Austral die heen en weer zal varen vanuit Ushuaia, Argentinië; Tarieven vanaf $ 11.250 per persoon.

Gletsjers in Elulissat Icefjord, Groenland.

Geniet van de schoonheid en kwetsbaarheid van de gletsjers en ijzige landschappen van de Ilulissat Glacier Fjord in Groenland.

groen land

De eilandnatie Groenland herbergt ongeveer 1.200 fjorden. Aan de westkust is de bijna 40 kilometer lange Ilulissat-ijsfjord een harde herinnering geworden aan de realiteit van de opwarming van de aarde, de thuisbasis van gigantische ijsbergen die de snel bewegende ijskap van Groenland hebben doorgesneden. De oostkust van Groenland heeft het langste fjordsysteem ter wereld, de Scoresby Sund, met een steile tak van meer dan 200 mijl lang. Avontuurlijke cruisemaatschappijen zoals Quark, Hurtigruten en Aurora Expeditions verkennen allemaal de uitgestrekte wildernis en fjordsystemen van deze afgelegen bestemming.

Hoe te navigeren door de fjorden van Groenland

Aurora Expeditions heeft een nieuwe Oost-Groenland-verkenningsroute voor 13 nachten in de ruige en dramatische landschappen van Noordoost-Groenland, varend in augustus 2023, met tarieven vanaf $ 12.415 per persoon. De cruise is heen en terug vanuit de IJslandse hoofdstad Reykjavík, met 132 passagiers aan boord van Greg Mortimer. Haltes zijn onder meer het kleine Inuit-stadje Ittoqqortoormiit, met ongeveer 350 inwoners, en het doel is om het noordelijkste punt van Groenland te bezoeken.

Dynjandi-waterval in de Westfjorden van IJsland

Vaar naar de afgelegen Westfjorden van IJsland, waar natuurlijke wonderen zoals de Dynjandi-waterval wachten – met veel minder drukte.

IJsland

In de noordoostelijke Atlantische Oceaan heeft IJsland 109 fjorden, en een bezoek aan een cruiseschip biedt een van de beste uitkijkpunten om ze te zien. Charmante vissersdorpjes zoals Seydisfjordur, met hun kleurrijke houten huizen, liggen vaak aan het begin van sommige van deze met kliffen omzoomde waterwegen – de Vikingen zochten zulke afgelegen en beschermde locaties voor hun gemeenschappen. Een omvaart van IJsland, heen en weer vanuit Reykjavík, geeft passagiers de mogelijkheid om de fjorden in het oosten, ondersteund door groene heuvels en met sneeuw bedekte toppen, te vergelijken met de uitgestrekte, ruige dramatische hellingen en vlakke bergen van de minder dunbevolkte Westfjorden. Hoe dan ook, brullende watervallen dragen bij aan het dramatische landschap. Tot de natuurattracties behoren de eeuwig populaire papegaaiduikers en walvissen.

Hoe door de fjorden van IJsland te navigeren

De luxelijn Seabourn zal in juli 2024 rond IJsland varen voor een cruise van 11 nachten aan boord van het cruiseschip Seabourn Venture met 264 passagiers, met tarieven vanaf $ 11.499 per persoon. Ga tegen een extra vergoeding benedendeks naar Grundarfjordur aan de noordkust en naar Papey Island in het oosten op een van de twee aangepaste zespersoonsonderzeeërs van het schip.

Milford Sound in Nieuw-Zeeland

De grootste trekpleister van elke zeiltocht onder leiding van een Nieuw-Zeelandse fjord is de verbluffende Milford Sound.

Nieuw-Zeeland

De beroemde Milford Sound is een ongerepte, door gletsjers uitgehouwen fjord van ongeveer 16 kilometer lang die door steile kliffen slingert in het Fiordland National Park in het zuidwesten van Nieuw-Zeeland. De Engelse romanschrijver Rudyard Kipling noemde de waterweg “het achtste wereldwonder”. Weelderige regenwouden, majestueuze toppen en uitzichten van dichtbij op grote watervallen behoren tot de natuurlijke deugden van deze adembenemende omgeving. Passagiers kunnen tuimelaars en tuimelaars hun schip zien volgen en kunnen misschien keas zien, ‘s werelds enige alpenpapegaaien. Eerlijke waarschuwing echter dat het weer niet altijd meewerkt. Als de fjord een must-see is, overweeg dan om een ​​nachtcruise te boeken om uw kansen om hem te zien te vergroten.

Hoe te navigeren door de fjorden van Nieuw-Zeeland

Eind 2023 en begin 2024 zal Celebrity Cruises Milford Sound bezoeken tijdens een cruise van 12 nachten tussen Auckland en Sydney op het Celebrity Edge-platform voor 2.908 passagiers, met tarieven vanaf $ 2.000 per persoon. Voor $ 699 per persoon kun je een overnachting in Queensland toevoegen (waarbij passagiers het schip in Dunedin verlaten en terugkeren naar Milford Sound).

Geirangerfjord Noorwegen

Geirangerfjord erkend door UNESCO is een van de mooiste fjorden van Noorwegen.

Noorwegen

Noorwegen is rijk aan pittoreske fjorden – meer dan 1.000 in totaal – met cruiseschepen die je van dichtbij brengen voor adembenemende uitzichten. De kroonjuwelen zijn de door UNESCO erkende Geirangerfjord en Nærøyfjord in het zuidwesten van Noorwegen, onderdeel van een landschap van fjorden van meer dan 500 vierkante kilometer, met kliffen die oplopen tot bijna 4.600 voet, geaccentueerd door prachtige watervallen, weelderige groene naaldbossen en dramatische sneeuwval – toppen en gletsjers. Elk jaar bezoeken ongeveer 130 cruiseschepen die passagiers naar enkele van de langste, diepste en mooiste fjorden ter wereld brengen. Bezoek in de winter wanneer je ook een goede kans hebt om het noorderlicht te zien, of in de zomer wanneer de middernachtzon schijnt voor uitzicht bijna de klok rond.

Navigeren door de Noorse fjorden

De Classic Norwegian Experience doet een reis van 11 nachten en 2500 mijl geheel of gedeeltelijk met Hurtigruten’s Norwegian Coastal Express, een route met tussenstops in 34 havens tussen Bergen en Kirkenes. Hurtigruten heeft diepe wortels in Noorwegen – het viert zijn 130e verjaardag in 2023. Retourtickets beginnen bij $ 2.309 per persoon; Zes nachten zeilen begint bij $ 1.600 per persoon.

Fråm Railway-trein in Noorwegen rijdt langs de prachtige fjordbergen, weilanden en waterval

Op Viking’s Grand Fjords & Iconic Viking Shores Itinerary krijg je een ander uitzicht op de fjorden van Noorwegen vanaf de Fråm-spoorweg.

Zeilen over de meerlandenfjorden

Voor degenen die niet kunnen kiezen tussen fjordbestemmingen, overweeg een cruise door meerdere landen. Viking brengt bijvoorbeeld zeven landen samen op zijn nieuwe Grand Fjords & Iconic Viking Shores-route, die tussen Amsterdam en New York vaart op de 930 passagiers tellende Viking Star of zusterschip Viking Neptune. Passagiers stoppen bij het schilderachtige Deense vissersdorpje Skagen en hebben ruimschoots de gelegenheid om Noorwegen te verkennen, inclusief de natuurlijke schoonheid van de Geirangerfjord en Aurlandsfjord, die gasten van bovenaf kunnen bekijken tijdens het rijden op de Flåm-spoorlijn. In Arctic Svalbard zullen schepen het ongerepte land van Isfjorden verkennen, de op één na langste fjord van Noorwegen, waar passagiers uit moeten kijken naar ijsberen. Vervolgens vaart de cruise in de Noorse Zee om rond IJsland te varen en verder naar Groenland om daar het fjordenlandschap te verkennen, alvorens in de Labradorzee naar Canada en verder naar de Atlantische Oceaan te zeilen.

Prijzen beginnen bij $ 16.997 per persoon, voor afvaarten in juni en juli 2024 of mei tot en met juli 2025.

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *